II. Adriyatik’ten Kafkaslar’a Geleneksel Gıdalar Sempozyumu Ardından
Sevgili okurlar, bazılarınızın da bizzat bulunduğu II. Adriyatik’tenKafkaslar’a Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Makedonya’nın Struga kentinde, DrimOtel’de 24-26 Ekim 2013 tarihlerinde gerçekleşti.
Bu sempozyumun ilki ülkemizde 2010 yılında Tekirdağ’da düzenlenmişti
ve bizler için oldukça verimli geçmişti.
Makedonya’da gitmiş olduğumuz ikincisinde ise yabancı katılımcı
haliyle daha fazlaydı. Gıda ve ziraat mühendislerinin çoğunlukta olduğu bu
sempozyumda, beslenme ve diyet uzmanları, turizm ve tarih araştırmacıları,
işletme ve Avrupa Birliği çalışanları gibi farklı alanlardan katılımcılar gıda
odaklı çalışmalarını sundular.
Bizler de Yard. Doç. Dr. Nermin IŞIK ile birlikte; Anadolu’da
geleneksel olarak yapılagelen, bir yoğurt kurusu olan ‘keş’i ele aldık…
Sempozyumun gezi kısmında ise Manastır ve Üsküp’ü gezdik. Ayrıca Ohri
Gölü’nün kenarında bulunan Ohri şehrine de gittik. Burası UNESCO konuması
altında olduğundan* adeta yaşayan bir müze, ayrıca doğası da büyüleyici
nitelikte. Zaten gölün faunası ve florası da koruma altındaki nadir türleri kapsıyormuş.
Türk kültürünü fazlasıyla hissettiğimiz bu ülkede harika yeme-içmeler
de deneyimledik. Kesinlikle tatil için de gidilmesi, uzun uzun keyfine
varılması gereken bir ülke…
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler...