Ekşi Maya ve Ekmek
Kıymetli Kitap ve Ekmek Severler,
Bugün tam sizlik, yani bizlik güzel
bir kitap hakkında yazıyorum. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğretim üyelerinden
Abdullah Badem’in uzun emekleri neticesinde okuyucuyla buluşturduğu “Ekşi Maya
ve Ekmek Temel Bilgiler, Tarifler, Geleneksel Ekmekler, Trendler” kitabı ikinci
baskısını yaptı. Ne mutlu, niceleri olsun!
Kitabın birinci bölümünde temel
tanımlar, ikinci bölümünde ekşi mayanın ne olduğu bilgisi, üçüncü bölümde ekşi
maya tipleri, dördüncü bölümde ekmek yapımı, beşinci bölümde Türk mutfağında
ekmek, altıncı bölümde yeni tip ekşi mayalı ekmekler, yedinci bölümde ekmek
yapımı için hazırlılar ve sekizinci bölümde ekmek tarifleri yer alıyor. Bolca
fotoğraf, tablo ve şekil ile anlatım güçlendiriliyor.
E artık geriye ekmek yapmak
kalıyor…
Ekşi Maya ve Ekmek
Temel Bilgiler, Tarifler, Geleneksel
Ekmekler, Trendler
Abdullah Badem
2. Basım
2025
Ankara: Nobel Akademik Yayıncılık
ISBN: 978-625-397-818-1
266 sayfa
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler...