Ekşi Maya ve Ekmek

Kıymetli Kitap ve Ekmek Severler,

Bugün tam sizlik, yani bizlik güzel bir kitap hakkında yazıyorum. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğretim üyelerinden Abdullah Badem’in uzun emekleri neticesinde okuyucuyla buluşturduğu “Ekşi Maya ve Ekmek Temel Bilgiler, Tarifler, Geleneksel Ekmekler, Trendler” kitabı ikinci baskısını yaptı. Ne mutlu, niceleri olsun!

Kitabın birinci bölümünde temel tanımlar, ikinci bölümünde ekşi mayanın ne olduğu bilgisi, üçüncü bölümde ekşi maya tipleri, dördüncü bölümde ekmek yapımı, beşinci bölümde Türk mutfağında ekmek, altıncı bölümde yeni tip ekşi mayalı ekmekler, yedinci bölümde ekmek yapımı için hazırlılar ve sekizinci bölümde ekmek tarifleri yer alıyor. Bolca fotoğraf, tablo ve şekil ile anlatım güçlendiriliyor.

E artık geriye ekmek yapmak kalıyor…

 

 





Ekşi Maya ve Ekmek

Temel Bilgiler, Tarifler, Geleneksel Ekmekler, Trendler

Abdullah Badem

2. Basım

2025

Ankara: Nobel Akademik Yayıncılık

ISBN: 978-625-397-818-1

266 sayfa

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Geleneksel Mutfak Ekibi