Hint Mutfağını Sevdiren Şef: Yüksel Yılmaz
Sevgili Okuyucular,
Bugün sizlere uzun zamandır
yazmayı ötelediğim bir işletme ile örnek bir şef tanıtacağım.
Swissotel the Bosphorus bünyesine
sonradan dahil olan Madhu’s İstanbul ile bu modern Hint restoranının şefi Yüksel Yılmaz’ı…
Biliyorsunuz Swissotel the
Bosphorus Beşiktaş’daki muhteşem konumu, yüksek standartları ve yerleşkesinin
doğallığı gibi birçok üstün özelliği ile zaten misafirlerini her daim memnun
eden bir tesis. İşte bu tesise İngiltere kraliyet ailesine bile defalarca
hizmet eden Madhu’s getirilmiş ve geleneksel Hint temasını modern dokunuşlarla
mimarisine uyumlaştırmış.
Açık ve kapalı alanlarındaki yeme-içme
konforuna bir de nadir puroları ile kiralık humidorlardan uzman insan kaynağına
kadar barındıran puro & digestive odasını eklemişler.
E bu güzelim Hint restoranının
başına da nihayetinde Yüksel Yılmaz’ı getirmişler. Çok da iyi etmişler. Çünkü
benim gibi Hint mutfağına çok sempatik yaklaşamayan insanlara, samimiyetle
söylüyorum bu mutfağın birçok bileşenini sevdirmiş.
Biz işletmeye gittiğimizde hava
oldukça güzeldi, bu sebeple bahçede güzel bir masaya konumlandık. İçecekler ve
başlangıç yemeklerinden tatlılara kadar menüde yer alan birçok ögeyi
deneyimleyebildik.
Ve bir de şansımıza o gün modern
Hint dansı şovu vardı. Haliyle baştan sona Hint kültürü ile donandık.
Gelelim Yüksel Yılmaz’a. Gencecik
yaşına muazzam tecrübeler sığdırmayı başaran enerjisi yüksek bir şef…
Tabii yüksek enerjisi kadar
eğitim düzeyi de oldukça yüksek. Otelcilik lisesi mutfak bölümü akabinde ön
lisans aşçılık programı, konaklama işletmeciliği lisans ve nihayetinde de
gastronomi yüksek lisansı var. Entelektüel hazır bulunuşluk düzeyinin
yüksekliği hem duruşuna hem konuşmasına hem de tabii ki misafirlerinin asıl
dikkate aldığı yemeklerine doğrudan yansıyor. Ayrıca uzun zamandır haftada bir
gün İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencilerine mutfak uygulamaları dersleri
veriyor. On parmağında on marifet!
Marifetli Yüksel Yılmaz geleneksel
Hint yemeklerini elit bir ortamda İstanbul insanına en uygun nasıl hazırlayıp
sunabileceğine odaklanarak başarılı uyarlamalar yapmış. Çok da başarılı olmuş.
Hiç gitmeyi düşünmediğim bir restorana tekrar ve tekrar giderim dedirtecek
etkisi var.
Madhu’s İstanbul’a giderek
yiyecek ve içeceklerini tatmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Ayrıca aşçılık
sevdalılarına da Yüksel yılmaz ile tanışmalarını, takip etmelerini, onun
tecrübelerinden faydalanmalarını öneririm.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler...