Hint Mutfağını Sevdiren Şef: Yüksel Yılmaz

Sevgili Okuyucular,

Bugün sizlere uzun zamandır yazmayı ötelediğim bir işletme ile örnek bir şef tanıtacağım.

Swissotel the Bosphorus bünyesine sonradan dahil olan Madhu’s İstanbul ile bu modern Hint restoranının şefi Yüksel Yılmaz’ı…

Biliyorsunuz Swissotel the Bosphorus Beşiktaş’daki muhteşem konumu, yüksek standartları ve yerleşkesinin doğallığı gibi birçok üstün özelliği ile zaten misafirlerini her daim memnun eden bir tesis. İşte bu tesise İngiltere kraliyet ailesine bile defalarca hizmet eden Madhu’s getirilmiş ve geleneksel Hint temasını modern dokunuşlarla mimarisine uyumlaştırmış.

Açık ve kapalı alanlarındaki yeme-içme konforuna bir de nadir puroları ile kiralık humidorlardan uzman insan kaynağına kadar barındıran puro & digestive odasını eklemişler.

E bu güzelim Hint restoranının başına da nihayetinde Yüksel Yılmaz’ı getirmişler. Çok da iyi etmişler. Çünkü benim gibi Hint mutfağına çok sempatik yaklaşamayan insanlara, samimiyetle söylüyorum bu mutfağın birçok bileşenini sevdirmiş.

Biz işletmeye gittiğimizde hava oldukça güzeldi, bu sebeple bahçede güzel bir masaya konumlandık. İçecekler ve başlangıç yemeklerinden tatlılara kadar menüde yer alan birçok ögeyi deneyimleyebildik.

Ve bir de şansımıza o gün modern Hint dansı şovu vardı. Haliyle baştan sona Hint kültürü ile donandık.

Gelelim Yüksel Yılmaz’a. Gencecik yaşına muazzam tecrübeler sığdırmayı başaran enerjisi yüksek bir şef…

Tabii yüksek enerjisi kadar eğitim düzeyi de oldukça yüksek. Otelcilik lisesi mutfak bölümü akabinde ön lisans aşçılık programı, konaklama işletmeciliği lisans ve nihayetinde de gastronomi yüksek lisansı var. Entelektüel hazır bulunuşluk düzeyinin yüksekliği hem duruşuna hem konuşmasına hem de tabii ki misafirlerinin asıl dikkate aldığı yemeklerine doğrudan yansıyor. Ayrıca uzun zamandır haftada bir gün İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencilerine mutfak uygulamaları dersleri veriyor. On parmağında on marifet!

Marifetli Yüksel Yılmaz geleneksel Hint yemeklerini elit bir ortamda İstanbul insanına en uygun nasıl hazırlayıp sunabileceğine odaklanarak başarılı uyarlamalar yapmış. Çok da başarılı olmuş. Hiç gitmeyi düşünmediğim bir restorana tekrar ve tekrar giderim dedirtecek etkisi var.

Madhu’s İstanbul’a giderek yiyecek ve içeceklerini tatmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Ayrıca aşçılık sevdalılarına da Yüksel yılmaz ile tanışmalarını, takip etmelerini, onun tecrübelerinden faydalanmalarını öneririm.

 











 



 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Geleneksel Mutfak Ekibi