Aşçılık Programı Dikey Geçiş Bölümleri

Sevgili aşçılık programı mezun öğrencileri,

 

Birçoğunuzun bildiği ve başvurduğu üzere, eğitiminizi dört yıla tamamlamak için bir fırsatınız bulunmakta.

Dikey Geçiş Sınavı neticesinde hâlihazırda üçüncü sınıf ve üzeri öğrencisi olan bölümlere kontenjanları dâhilinde yerleşebiliyorsunuz.

Alan kodu 1110 olan aşçılık ön lisans programının mezuniyet alanından mezun olanların tercih yapabilecekleri güncel lisans bölümleri şu şekilde[1]:

 

1.     Aile ve Tüketici Bilimleri

2.     Beslenme ve Diyetetik

3.     Gastronomi ve Mutfak Sanatları

4.     Gıda Mühendisliği

5.     Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği

 

Başarılar diliyorum, her şey gönlünüzce olsun!



[1] Kaynak: ÖSYM. (2022). TABLO-2. Ön Lisans Mezuniyet Alanlarına Göre Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları. https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2022/DGS/TERCIH/tablo2-24082022.pdf, Erişim Tarihi: 22.08.2022.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Çıraklık/Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik