Anadolu'dan Dünyaya Armağan Bulgur Kitabı

Asuman Kerkez’in yeni kitabı çıktı! Anadolu'dan Dünyaya Armağan Bulgur başlıklı eser dolu dolu, sımsıcak, lepleziz.

Neden mi? Çünkü Kerkez’in yüksek lisans tez konusu da bu odakta. Çünkü uzun zamandır Haber Türk kanalında eserle yakından ilişkili “Tadında Hikayeler” TV programı yapıyor. Çünkü “Tadında Bulgur” adında bir işletmesi ve markası var. Çünkü entelektüel bir öğretim görevlisi. Kültüre, tarihe, mutfağa, bulgura çok önem veriyor…


Oldukça hacimli olan kitapta bulgurun tarihi, bulgurlu yemek çeşitleri, bulgur çeşitleri, kaybolmakta olan örnekler, yokluk dönemi örnekleri açıklamaları bulunuyor. Ardından analar ve kuzuları; bulgur ile malhıta; çorbamısın, yemek mi?; İç Anadolu’dan Güneydoğu’ya et ve bulgurun yolculuğu; içimin yağları eridi; içinizde ne var diye sorsam; köftelerde sarılmayı sever; konuyu sulandırmayalım lütfen; leğende güç gösterisi; meyveli köfteler; önce pişir sonra yoğur; oruklar; otlu, sebzeli köfteler; soğuk mu yersiniz, sıcak mı?; suyundan koy; tokmakla dövülerek yapılan köfteler; yoğurtlu köfteli bir şeyler ve yumurtaya bularım seni kategorilerinde önemli bilgiler ile işe yarar güzel tarifler aktarılıyor. Sonunda da minik bir sözlük yer alıyor. Tabii bütün bunlar konuyla ilişkili görsellerle pekiştiriliyor.

Bizlere, sizlere de okumak, öğrenmek ve uygulamak kalıyor…


Anadolu'dan Dünyaya Armağan Bulgur

Asuman KERKEZ

İstanbul: Altın Kitaplar Yayınevi

432 sayfa

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Çıraklık/Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik