ÜNİVERSİTE GASTRONOMİ BÖLÜMLERİ SIRALAMASI 2015
ÜNİVERSİTE
GASTRONOMİ BÖLÜMLERİ[1]
SIRALAMASI
2015[2]
Sevgili üniversite
adayları merhaba!
Bu sene ufak bir
artış ile gastronomi bölümleri genel kontenjan toplamı 1516, okul birincisi kontenjanı 30 ve genel toplam 1546 olmuştur.
Tercihlerinizde
kolaylık sağlaması için aşağıda sıralı tam listeyi veriyorum. Aynen Aşçılık Programları Sıralaması yazımdaki şekilde çok boyutlu değerlendirmeler yaptıktan
sonra tercih listenizi oluşturmanızı, akabinde de akılcı bir şekilde sıralama
yapmanızı öneriyorum.
Hepinize başarılar!
Puan Sıra.
|
Program Kodu
|
Üniversite Adı
|
Birim Adı
|
Program Adı
|
Puan Türü
|
Genel Kontenjan
|
Okul Birincisi Kontenjanı
|
En Küçük Puanı
|
1.
|
204711642
|
OKAN Ü[3]
(İSTANBUL)
|
Uygulamalı Bilimler YO[4]
|
Gastronomi (Tam Burslu)
|
YGS-4
|
5
|
|
408,60140
|
2.
|
200711318
|
BEYKENT Ü (İSTANBUL)
|
Uygulamalı Bilimler YO
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)
|
YGS-4
|
7
|
|
398,79563
|
3.
|
202711287
|
İSTANBUL GELİŞİM Ü
|
Uygulamalı Bilimler YO
|
Gastronomi (Tam Burslu)
|
YGS-4
|
5
|
|
386,06574
|
4.
|
100710957
|
AKDENİZ Ü (ANTALYA)
|
Turizm F[5]
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (KKTC Uyruklu)
|
TS-1
|
1
|
|
379,68084
|
5.
|
104111437
|
GAZİ Ü (ANKARA)
|
Turizm F
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
|
TS-1
|
46
|
2
|
377,95961
|
6.
|
101011014
|
ANADOLU Ü (ESKİŞEHİR)
|
Turizm F
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
|
TS-1
|
40
|
1
|
375,93158
|
7.
|
100710815
|
AKDENİZ Ü (ANTALYA)
|
Turizm F
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
|
TS-1
|
50
|
2
|
372,87682
|
8.
|
100110487
|
ABANT İZZET BAYSAL Ü (BOLU)
|
Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YO
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
|
YGS-4
|
60
|
2
|
365,94914
|
9.
|
107410666
|
MERSİN Ü
|
Turizm F
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
|
TS-1
|
40
|
1
|
363,73407
|
10.
|
108010137
|
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ Ü
|
Turizm F
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
|
TS-1
|
42
|
2
|
360,04697
|
11.
|
101510586
|
BALIKESİR Ü
|
Turizm F
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
|
TS-1
|
20
|
1
|
359,85458
|
12.
|
102710624
|
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART Ü
|
Gökçeada Uygulamalı Bilimler YO
|
Gastronomi
|
YGS‐4
|
45
|
2
|
357,03344
|
13.
|
104210447
|
GAZİANTEP Ü
|
Güzel Sanatlar F
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
|
TS-1
|
45
|
2
|
348,08919
|
14.
|
107010361
|
NECMETTİN ERBAKAN Ü (KONYA)
|
Turizm F
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
|
TS-1
|
60
|
2
|
347,39482
|
15.
|
108610679
|
PAMUKKALE Ü (DENİZLİ)
|
Turizm F
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
|
TS-1
|
60
|
2
|
345,74860
|
16.
|
104111816
|
GAZİ Ü (ANKARA)
|
Turizm F
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (M.T.O.K.)
|
TS-1
|
20
|
1
|
343,66401
|
17.
|
100410827
|
AFYON KOCATEPE Ü (AFYONKARAHİSAR)
|
Turizm F
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
|
TS-1
|
50
|
2
|
340,58950
|
18.
|
300211552
|
GİRNE AMERİKAN Ü (KKTC-GİRNE)
|
Uygulamalı Sosyal Bilimler YO
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Tam
Burslu)
|
YGS-4
|
7
|
|
334,29048
|
19.
|
108010304
|
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ Ü
|
Turizm F
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (M.T.O.K.)
|
TS-1
|
18
|
1
|
332,90400
|
20.
|
100430567
|
AFYON KOCATEPE Ü (AFYONKARAHİSAR)
|
Turizm F
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ)
|
TS-1
|
50
|
2
|
330,68285
|
21.
|
101411143
|
ATATÜRK Ü (ERZURUM)
|
Turizm F
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
|
TS-1
|
40
|
1
|
330,66354
|
22.
|
300310395
|
LEFKE AVRUPA Ü (KKTC-LEFKE)
|
Turizm ve Otel İşletmeciliği YO
|
Gastronomi (İngilizce) (Tam Burslu)
|
YGS-4
|
4
|
|
326,68458
|
23.
|
300112551
|
DOĞU AKDENİZ Ü (KKTCGAZİMAĞUSA)
|
Turizm ve Otelcilik YO
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)
|
YGS-4
|
4
|
|
325,58340
|
24.
|
101430573
|
ATATÜRK Ü (ERZURUM)
|
Turizm F
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ)
|
TS-1
|
40
|
1
|
322,39241
|
25.
|
204711651
|
OKAN Ü (İSTANBUL)
|
Uygulamalı Bilimler YO
|
Gastronomi (%50 Burslu)
|
YGS-4
|
20
|
|
312,95788
|
26.
|
200711327
|
BEYKENT Ü (İSTANBUL)
|
Uygulamalı Bilimler YO
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu)
|
YGS-4
|
63
|
|
312,09807
|
27.
|
202711296
|
İSTANBUL GELİŞİM Ü
|
Uygulamalı Bilimler YO
|
Gastronomi (%50 Burslu)
|
YGS-4
|
45
|
|
290,23625
|
28.
|
300211701
|
GİRNE AMERİKAN Ü (KKTC-GİRNE)
|
Uygulamalı Sosyal Bilimler YO
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%75
Burslu)
|
YGS-4
|
10
|
|
276,04459
|
29.
|
300112569
|
DOĞU AKDENİZ Ü (KKTCGAZİMAĞUSA)
|
Turizm ve Otelcilik YO
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu)
|
YGS-4
|
16
|
|
263,21310
|
30.
|
204711633
|
OKAN Ü (İSTANBUL)
|
Uygulamalı Bilimler YO
|
Gastronomi (Ücretli)
|
YGS-4
|
35
|
|
243,17601
|
31.
|
300211561
|
GİRNE AMERİKAN Ü (KKTC-GİRNE)
|
Uygulamalı Sosyal Bilimler YO
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%50
Burslu)
|
YGS-4
|
10
|
|
238,98275
|
32.
|
202412437
|
İSTANBUL AYDIN Ü
|
Güzel Sanatlar F
|
Gastronomi ve
Mutfak Sanatları
(Ücretli)
|
TS-1
|
15
|
|
---
|
33.
|
202412394
|
İSTANBUL AYDIN Ü
|
Güzel Sanatlar F
|
Gastronomi ve
Mutfak Sanatları
(Tam Burslu)
|
TS-1
|
6
|
|
---
|
34.
|
202412401
|
İSTANBUL AYDIN Ü
|
Güzel Sanatlar F
|
Gastronomi ve
Mutfak Sanatları
(%50 Burslu)
|
TS-1
|
39
|
|
---
|
35.
|
202512251
|
İSTANBUL BİLGİ Ü
|
Turizm ve Otelcilik YO
|
Gastronomi ve
Mutfak Sanatları
(İngilizce)
(Ücretli)
|
YGS-4
|
54
|
|
---
|
36.
|
202512269
|
İSTANBUL BİLGİ Ü
|
Turizm ve Otelcilik YO
|
Gastronomi ve
Mutfak Sanatları
(İngilizce) (Tam
Burslu)
|
YGS-4
|
6
|
|
---
|
37.
|
200310651
|
AVRASYA Ü (TRABZON)
|
Uygulamalı Bilimler YO
|
Gastronomi ve
Mutfak Sanatları
(Ücretli)
|
YGS-4
|
20
|
|
---
|
38.
|
200310669
|
AVRASYA Ü (TRABZON)
|
Uygulamalı Bilimler YO
|
Gastronomi ve
Mutfak Sanatları
(Tam Burslu)
|
YGS-4
|
4
|
|
---
|
39.
|
200310678
|
AVRASYA Ü (TRABZON)
|
Uygulamalı Bilimler YO
|
Gastronomi ve
Mutfak Sanatları
(%50 Burslu)
|
YGS-4
|
16
|
|
---
|
40.
|
204810979
|
ÖZYEĞİN Ü (İSTANBUL)
|
Uygulamalı Bilimler YO
|
Gastronomi ve
Mutfak Sanatları
(İngilizce)
(Ücretli)
|
YGS-4
|
16
|
|
---
|
41.
|
204810988
|
ÖZYEĞİN Ü (İSTANBUL)
|
Uygulamalı Bilimler YO
|
Gastronomi ve
Mutfak Sanatları
(İngilizce) (Tam
Burslu)
|
YGS-4
|
5
|
|
---
|
42.
|
204810997
|
ÖZYEĞİN Ü (İSTANBUL)
|
Uygulamalı Bilimler YO
|
Gastronomi ve
Mutfak Sanatları
(İngilizce) (%50
Burslu)
|
YGS-4
|
16
|
|
---
|
43.
|
204811005
|
ÖZYEĞİN Ü (İSTANBUL)
|
Uygulamalı Bilimler YO
|
Gastronomi ve
Mutfak Sanatları
(İngilizce) (%25
Burslu)
|
YGS-4
|
16
|
|
---
|
44.
|
107410718
|
MERSİN Ü
|
Turizm F
|
Gastronomi ve
Mutfak Sanatları
(KKTC Uyruklu)
|
TS-1
|
1
|
|
---
|
45.
|
105710306
|
İZMİR KATİP ÇELEBİ Ü
|
Turizm F
|
Gastronomi ve
Mutfak Sanatları
(İngilizce)
|
TS-1
|
40
|
1
|
---
|
46.
|
106910761
|
KOCAELİ Ü
|
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YO
|
Gastronomi ve
Mutfak Sanatları
|
YGS-4
|
50
|
2
|
---
|
47.
|
300311551
|
LEFKE AVRUPA Ü (KKTC-LEFKE)
|
Turizm ve Otel İşletmeciliği YO
|
Gastronomi
(İngilizce) (%50
Burslu)
|
YGS-4
|
21
|
|
---
|
48.
|
204112082
|
MALTEPE Ü (İSTANBUL)
|
Güzel Sanatlar F
|
Gastronomi ve
Mutfak Sanatları
(Tam Burslu)
|
TS-1
|
3
|
|
---
|
49.
|
204112125
|
MALTEPE Ü (İSTANBUL)
|
Güzel Sanatlar F
|
Gastronomi ve
Mutfak Sanatları
(%25 Burslu)
|
TS-1
|
27
|
|
---
|
50.
|
204510567
|
NİŞANTAŞI Ü (İSTANBUL)
|
Sanat ve Tasarım F
|
Gastronomi ve
Mutfak Sanatları
(Tam Burslu)
|
TS-1
|
6
|
|
---
|
51.
|
204510901
|
NİŞANTAŞI Ü (İSTANBUL)
|
Sanat ve Tasarım F
|
Gastronomi ve
Mutfak Sanatları
(%75 Burslu)
|
TS-1
|
38
|
|
---
|
52.
|
204510576
|
NİŞANTAŞI Ü (İSTANBUL)
|
Sanat ve Tasarım F
|
Gastronomi ve
Mutfak Sanatları
(%50 Burslu)
|
TS-1
|
16
|
|
---
|
53.
|
405210405
|
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS
Ü (BİŞKEK-KIRGIZİSTAN)
|
Turizm ve Otelcilik YO
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
|
YGS-4
|
5
|
|
---
|
54.
|
300211385
|
GİRNE AMERİKAN Ü (KKTC-GİRNE)
|
Uygulamalı Sosyal Bilimler YO
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Ücretli)
|
YGS-4
|
13
|
|
|
55.
|
206910106
|
ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA
Ü (ANTALYA)
|
Turizm F
|
Gastronomi ve
Mutfak Sanatları
(İngilizce) (Ücretli)
|
TS-1
|
10
|
|
---
|
56.
|
206910115
|
ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA
Ü (ANTALYA)
|
Turizm F
|
Gastronomi ve
Mutfak Sanatları
(İngilizce) (Tam Burslu)
|
TS-1
|
5
|
|
---
|
57.
|
206910124
|
ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA
Ü (ANTALYA)
|
Turizm F
|
Gastronomi ve
Mutfak Sanatları
(İngilizce) (%75 Burslu)
|
TS-1
|
10
|
|
---
|
58.
|
206910133
|
ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA
Ü (ANTALYA)
|
Turizm F
|
Gastronomi ve
Mutfak Sanatları
(İngilizce) (%50 Burslu)
|
TS-1
|
15
|
|
---
|
59.
|
206111836
|
YEDİTEPE Ü (İSTANBUL)
|
Güzel Sanatlar F
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(İngilizce) (Ücretli)
|
TS-1
|
50
|
|
---
|
60.
|
206111845
|
YEDİTEPE Ü (İSTANBUL)
|
Güzel Sanatlar F
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(İngilizce) (Tam Burslu)
|
TS-1
|
10
|
|
---
|
61.
|
206111854
|
YEDİTEPE Ü (İSTANBUL)
|
Güzel Sanatlar F
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(İngilizce) (%25 Burslu)
|
TS-1
|
5
|
|
---
|
62.
|
300112578
|
DOĞU AKDENİZ Ü (KKTCGAZİMAĞUSA)
|
Turizm ve Otelcilik YO
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Ücretli)
|
YGS-4
|
20
|
|
|
**
|
TOPLAM
|
Genel Kontenjan
Toplamı
|
1516
|
Okul Birincisi
Kontenjanı
|
30
|
Genel Toplam
|
1546
|
[2]
Kaynak: ÖSYM. (2015). 2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU (23 Haziran 2015). http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2015/OSYS/2015-OSYSKONTKILAVUZU23062015.pdf, Erişim Tarihi: 24.06.2015.
[3]
Ü: Üniversitesi
[4]
YO: Yüksekokulu
[5]
F: Fakültesi
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler...