YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ LİSANS PROGRAMLARI SIRALAMASI 2014

YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ LİSANS PROGRAMLARI[1] SIRALAMASI
2014[2]
Sevgili okurlar, bu sene yükseköğretim kurumlarında tercih edebileceğiz dört yıllık (lisans) “Yiyecek İçecek İşletmeciliği” programları kontenjanı geçen seneye nazaran düşüş göstererek 312 oldu. Aşağıda sıralı tam listeyi veriyorum.
Başarılar!
Puan Sıra.
Program Kodu
Üniversite Adı
Birim Adı
Program Adı
Puan Türü
Genel Kontenjan
Okul Birincisi Kontenjanı
En Küçük Puanı
1.                    
107610549
MUĞLA SITKI KOÇMAN Ü[3]
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YO[4]
Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği
YGS-6
40
1
283,96151
2.                    
107630217
MUĞLA SITKI KOÇMAN Ü
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YO
Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği (İÖ)
YGS-6
40
1
263,16742
3.                    
104310279
GAZİOSMANPAŞA Ü (TOKAT)
Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YO
Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği
YGS-6
50
2
253,79519
4.                    
100210238
ADIYAMAN Ü
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YO
Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği
YGS-6
65
2
243,49899
5.                    
405210177
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS Ü (BİŞKEK-KIRGIZİSTAN)
Turizm ve Otelcilik YO
Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği
YGS-6
5
-
235,92558
6.                    
100310661
ADNAN MENDERES Ü (AYDIN)
Turizm F[5]
Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği
TM-1
50
2
226,32523
7.                    
100330277
ADNAN MENDERES Ü  (AYDIN)
Turizm F
Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği (İÖ)
TM-1
50
2

**
TOPLAM
Genel Kontenjan Toplamı
300
Okul Birincisi Kontenjanı
10
Genel Toplam
312



                                                                                                                                                                        


[1] Devlet üniversitesi programları gri zemin üzerine yazılmıştır.
[2] Kaynak: ÖSYM. (2014). 2014 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU. http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/OSYS/Tercih/2014-OSYSKONTKILAVUZU01072014.pdf, Erişim Tarihi: 01.07.2014.
[3] Ü: Üniversitesi
[4] YO: Yüksekokulu
[5] F: Fakültesi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Geleneksel Mutfak Ekibi