ÜNİVERSİTE GASTRONOMİ PROGRAMLARI SIRALAMASI 2014
ÜNİVERSİTE GASTRONOMİ
PROGRAMLARI[1]
SIRALAMASI
2014[2]
Sevgili öğrenciler, bu sene “gastronomi”
programları sayısı ve kontenjanları geçen sene olduğu gibi yine oldukça fazla
bir artış göstermiştir. Genel kontenjan toplamı 1429; okul birincisi kontenjanı
toplamı 27 ve toplam kontenjan 1456 olmuştur.
Aşağıda puanlı tam listeyi veriyorum,
umarım faydalı olur.
Başarılar, lezzetler!
Puan
Sıra.
|
Program
Kodu
|
Üniversite
Adı
|
Birim Adı
|
Program
Adı
|
Puan Türü
|
Genel
Kontenjan
|
Okul
Birincisi Kontenjanı
|
En Küçük
Puanı
|
1.
|
204711642
|
OKAN Ü[3]
(İSTANBUL)
|
Uygulamalı
Bilimler YO[4]
|
Gastronomi
(Tam Burslu)
|
YGS-4
|
5
|
|
415,22418
|
2.
|
200711318
|
BEYKENT Ü
(İSTANBUL)
|
Uygulamalı
Bilimler YO
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)
|
YGS-4
|
7
|
|
405,42672
|
3.
|
104111437
|
GAZİ Ü
(ANKARA)
|
Turizm F[5]
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları
|
TS-1
|
46
|
2
|
387,12057
|
4.
|
101011014
|
ANADOLU Ü
(ESKİŞEHİR)
|
Turizm F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları
|
TS-1
|
40
|
1
|
374,98187
|
5.
|
100110487
|
ABANT
İZZET BAYSAL Ü (BOLU)
|
Bolu
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YO
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları
|
YGS-4
|
40
|
1
|
370,37719
|
6.
|
100710815
|
AKDENİZ Ü
(ANTALYA)
|
Turizm F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları
|
TS-1
|
50
|
2
|
370,37181
|
7.
|
102710624
|
ÇANAKKALE
ONSEKİZ MART Ü
|
Gökçeada
Uygulamalı Bilimler YO
|
Gastronomi
|
YGS‐4
|
45
|
2
|
370,22451
|
8.
|
108010137
|
NEVŞEHİR
HACI BEKTAŞ VELİ Ü
|
Turizm F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları
|
TS-1
|
18
|
1
|
366,88848
|
9.
|
104210447
|
GAZİANTEP
Ü
|
Güzel
Sanatlar F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları
|
TS-1
|
45
|
2
|
360,77997
|
10.
|
107010361
|
NECMETTİN
ERBAKAN Ü (KONYA)
|
Turizm F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları
|
TS-1
|
45
|
2
|
357,29947
|
11.
|
107030189
|
NECMETTİN
ERBAKAN Ü (KONYA)
|
Turizm F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (İÖ)
|
TS-1
|
45
|
2
|
348,17925
|
12.
|
300211552
|
GİRNE
AMERİKAN Ü (KKTC-GİRNE)
|
Uygulamalı
Sosyal Bilimler YO
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Tam Burslu)
|
YGS-4
|
8
|
|
346,26666
|
13.
|
101411143
|
ATATÜRK Ü
(ERZURUM)
|
Turizm F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları
|
TS-1
|
55
|
2
|
338,65926
|
14.
|
101430573
|
ATATÜRK Ü
(ERZURUM)
|
Turizm F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (İÖ)
|
TS-1
|
55
|
2
|
323,50697
|
15.
|
204711651
|
OKAN Ü
(İSTANBUL)
|
Uygulamalı
Bilimler YO
|
Gastronomi
(%50 Burslu)
|
YGS-4
|
20
|
|
305,09224
|
16.
|
200711327
|
BEYKENT Ü
(İSTANBUL)
|
Uygulamalı
Bilimler YO
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu)
|
YGS-4
|
63
|
|
302,91881
|
17.
|
300211561
|
GİRNE
AMERİKAN Ü (KKTC-GİRNE)
|
Uygulamalı
Sosyal Bilimler YO
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%50 Burslu)
|
YGS-4
|
8
|
|
290,90856
|
18.
|
204711633
|
OKAN Ü
(İSTANBUL)
|
Uygulamalı
Bilimler YO
|
Gastronomi
(Ücretli)
|
YGS-4
|
25
|
|
254,84362
|
19.
|
202711287
|
İSTANBUL
GELİŞİM Ü
|
Uygulamalı
Bilimler YO
|
Gastronomi
(Tam Burslu)
|
YGS-4
|
5
|
|
---
|
20.
|
202711296
|
İSTANBUL
GELİŞİM Ü
|
Uygulamalı
Bilimler YO
|
Gastronomi
(%50 Burslu)
|
YGS-4
|
45
|
|
---
|
21.
|
107410666
|
MERSİN Ü
|
Turizm F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları
|
TS-1
|
10
|
1
|
---
|
22.
|
104111816
|
GAZİ Ü
(ANKARA)
|
Turizm F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (M.T.O.K.)
|
TS-1
|
20
|
1
|
---
|
23.
|
104111958
|
GAZİ Ü
(ANKARA)
|
Turizm F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (KKTC Uyruklu)
|
TS-1
|
1
|
|
---
|
24.
|
300310395
|
LEFKE
AVRUPA Ü (KKTC-LEFKE)
|
Turizm ve
Otel İşletmeciliği YO
|
Gastronomi
(İngilizce) (Tam Burslu)
|
YGS-4
|
5
|
|
---
|
25.
|
108010304
|
NEVŞEHİR
HACI BEKTAŞ VELİ Ü
|
Turizm F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (M.T.O.K.)
|
TS-1
|
8
|
1
|
---
|
26.
|
300211701
|
GİRNE
AMERİKAN Ü (KKTC-GİRNE)
|
Uygulamalı
Sosyal Bilimler YO
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%75 Burslu)
|
YGS-4
|
6
|
|
---
|
27.
|
100410827
|
AFYON
KOCATEPE Ü (AFYONKARAHİSAR)
|
Turizm F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları
|
TS-1
|
35
|
1
|
---
|
28.
|
100430567
|
AFYON
KOCATEPE Ü (AFYONKARAHİSAR)
|
Turizm F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (İÖ)
|
TS-1
|
35
|
1
|
---
|
29.
|
100710957
|
AKDENİZ Ü
(ANTALYA)
|
Turizm F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (KKTC Uyruklu)
|
TS-1
|
1
|
|
---
|
30.
|
101510586
|
BALIKESİR
Ü
|
Turizm F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları
|
TS-1
|
20
|
1
|
---
|
31.
|
108610679
|
PAMUKKALE
Ü (DENİZLİ)
|
Turizm F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları
|
TS-1
|
50
|
2
|
---
|
32.
|
300211385
|
GİRNE
AMERİKAN Ü (KKTC-GİRNE)
|
Uygulamalı
Sosyal Bilimler YO
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Ücretli)
|
YGS-4
|
18
|
|
|
33.
|
300112578
|
DOĞU
AKDENİZ Ü (KKTCGAZİMAĞUSA)
|
Turizm ve
Otelcilik YO
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (Ücretli)
|
YGS-4
|
20
|
|
---
|
34.
|
300112551
|
DOĞU
AKDENİZ Ü (KKTCGAZİMAĞUSA)
|
Turizm ve
Otelcilik YO
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)
|
YGS-4
|
4
|
|
---
|
35.
|
300112569
|
DOĞU
AKDENİZ Ü (KKTCGAZİMAĞUSA)
|
Turizm ve
Otelcilik YO
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu)
|
YGS-4
|
16
|
|
---
|
36.
|
300310792
|
LEFKE
AVRUPA Ü (KKTC-LEFKE)
|
Turizm ve
Otel İşletmeciliği YO
|
Gastronomi
(İngilizce) (%25 Burslu)
|
YGS-4
|
20
|
|
---
|
37.
|
204890014
|
ÖZYEĞİN Ü
(İSTANBUL)
|
Uygulamalı
Bilimler YO
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları
|
ÖYSSG[6]
|
48
|
|
ÖYSSG
|
38.
|
204890023
|
ÖZYEĞİN Ü
(İSTANBUL)
|
Uygulamalı
Bilimler YO
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları
(Tam
Burslu)
|
ÖYSSG
|
6
|
|
ÖYSSG
|
39.
|
204890032
|
ÖZYEĞİN Ü
(İSTANBUL)
|
Uygulamalı
Bilimler YO
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları
(%50
Burslu)
|
ÖYSSG
|
4
|
|
ÖYSSG
|
40.
|
204890041
|
ÖZYEĞİN Ü
(İSTANBUL)
|
Uygulamalı
Bilimler YO
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları
(%25
Burslu)
|
ÖYSSG
|
6
|
|
ÖYSSG
|
41.
|
200390058
|
AVRASYA Ü
(TRABZON)
|
Turizm ve
Otel İşletmeciliği YO
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları
|
ÖYSSG
|
24
|
|
ÖYSSG
|
42.
|
200390067
|
AVRASYA Ü
(TRABZON)
|
Turizm ve
Otel İşletmeciliği YO
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)
|
ÖYSSG
|
6
|
|
ÖYSSG
|
43.
|
200390085
|
AVRASYA Ü
(TRABZON)
|
Turizm ve
Otel İşletmeciliği YO
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu)
|
ÖYSSG
|
30
|
|
ÖYSSG
|
44.
|
202490466
|
İSTANBUL
AYDIN Ü
|
Güzel
Sanatlar F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)
|
ÖYSSG
|
5
|
|
ÖYSSG
|
45.
|
202490475
|
İSTANBUL
AYDIN Ü
|
Güzel
Sanatlar F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu)
|
ÖYSSG
|
45
|
|
ÖYSSG
|
46.
|
202590138
|
İSTANBUL
BİLGİ Ü
|
Turizm ve
Otelcilik YO
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları
|
ÖYSSG
|
45
|
|
ÖYSSG
|
47.
|
202590147
|
İSTANBUL
BİLGİ Ü
|
Turizm ve
Otelcilik YO
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)
|
ÖYSSG
|
5
|
|
ÖYSSG
|
48.
|
204190278
|
MALTEPE Ü
(İSTANBUL)
|
Güzel
Sanatlar F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları
|
ÖYSSG
|
27
|
|
ÖYSSG
|
49.
|
204190287
|
MALTEPE Ü
(İSTANBUL)
|
Güzel
Sanatlar F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)
|
ÖYSSG
|
3
|
|
ÖYSSG
|
50.
|
204590114
|
NİŞANTAŞI
Ü (İSTANBUL)
|
Sanat ve
Tasarım F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)
|
ÖYSSG
|
6
|
|
ÖYSSG
|
51.
|
204590123
|
NİŞANTAŞI
Ü (İSTANBUL)
|
Sanat ve
Tasarım F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (%75 Burslu)
|
ÖYSSG
|
3
|
|
ÖYSSG
|
52.
|
204590132
|
NİŞANTAŞI
Ü (İSTANBUL)
|
Sanat ve
Tasarım F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu)
|
ÖYSSG
|
51
|
|
ÖYSSG
|
53.
|
206190033
|
YEDİTEPE
Ü (İSTANBUL)
|
Güzel
Sanatlar F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları
|
ÖYSSG
|
50
|
|
ÖYSSG
|
54.
|
206190042
|
YEDİTEPE
Ü (İSTANBUL)
|
Güzel
Sanatlar F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)
|
ÖYSSG
|
10
|
|
ÖYSSG
|
55.
|
206190299
|
YEDİTEPE
Ü (İSTANBUL)
|
Güzel
Sanatlar F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (%25 Burslu)
|
ÖYSSG
|
5
|
|
ÖYSSG
|
56.
|
206990016
|
ALANYA
HAMDULLAH EMİN PAŞA Ü
(ANTALYA)
|
Turizm F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (Ücretli)
|
ÖYSSG
|
15
|
|
ÖYSSG
|
57.
|
206990025
|
ALANYA
HAMDULLAH EMİN PAŞA Ü
(ANTALYA)
|
Turizm F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)
|
ÖYSSG
|
12
|
|
ÖYSSG
|
58.
|
206990034
|
ALANYA
HAMDULLAH EMİN PAŞA Ü
(ANTALYA)
|
Turizm F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (%75 Burslu)
|
ÖYSSG
|
10
|
|
ÖYSSG
|
59.
|
206990043
|
ALANYA
HAMDULLAH EMİN PAŞA Ü
(ANTALYA)
|
Turizm F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu)
|
ÖYSSG
|
8
|
|
ÖYSSG
|
60.
|
206990052
|
ALANYA
HAMDULLAH EMİN PAŞA Ü
(ANTALYA)
|
Turizm F
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları (%25 Burslu)
|
ÖYSSG
|
15
|
|
ÖYSSG
|
61.
|
203590056
|
İZMİR
EKONOMİ Ü
|
Uygulamalı
Yönetim Bilimleri YO
|
Mutfak
Sanatları ve Yönetimi
|
ÖYSSG
|
35
|
|
ÖYSSG
|
62.
|
203590065
|
İZMİR
EKONOMİ Ü
|
Uygulamalı
Yönetim Bilimleri YO
|
Mutfak
Sanatları ve Yönetimi (Tam Burslu)
|
ÖYSSG
|
5
|
|
ÖYSSG
|
63.
|
203590074
|
İZMİR
EKONOMİ Ü
|
Uygulamalı
Yönetim Bilimleri YO
|
Mutfak
Sanatları ve Yönetimi (%50 Burslu)
|
ÖYSSG
|
5
|
|
ÖYSSG
|
64.
|
203590135
|
İZMİR EKONOMİ
Ü
|
Uygulamalı
Yönetim Bilimleri YO
|
Mutfak
Sanatları ve Yönetimi (%25 Burslu)
|
ÖYSSG
|
5
|
|
ÖYSSG
|
65.
|
203590083
|
İZMİR
EKONOMİ Ü
|
Uygulamalı
Yönetim Bilimleri YO
|
Mutfak
Sanatları ve Yönetimi
(UOLP-SUNY
Cobleskill)
|
ÖYSSG
|
1
|
|
ÖYSSG
|
**
|
TOPLAM
|
Genel Kontenjan Toplamı
|
1429
|
Okul Birincisi Kontenjanı
|
27
|
Genel Toplam
|
1456
|
[2]
Kaynak: ÖSYM. (2014). 2014 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ
(ÖSYS) YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU. http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/OSYS/Tercih/2014-OSYSKONTKILAVUZU01072014.pdf,
Erişim Tarihi: 01.07.2014.
[3]
Ü: Üniversitesi
[4]
YO: Yüksekokulu
[5]
F: Fakültesi
[6]
ÖYSSG: Özel Yetenek Sınavı
Sonuçlarına Göre
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler...