ÜNİVERSİTE GASTRONOMİ PROGRAMLARI SIRALAMASI 2014

ÜNİVERSİTE GASTRONOMİ PROGRAMLARI[1] SIRALAMASI
2014[2]
Sevgili öğrenciler, bu sene “gastronomi” programları sayısı ve kontenjanları geçen sene olduğu gibi yine oldukça fazla bir artış göstermiştir. Genel kontenjan toplamı 1429; okul birincisi kontenjanı toplamı 27 ve toplam kontenjan 1456 olmuştur.
Aşağıda puanlı tam listeyi veriyorum, umarım faydalı olur.
Başarılar, lezzetler!

Puan Sıra.
Program Kodu
Üniversite Adı
Birim Adı
Program Adı
Puan Türü
Genel Kontenjan
Okul Birincisi Kontenjanı
En Küçük Puanı
1.                   
204711642
OKAN Ü[3] (İSTANBUL)
Uygulamalı Bilimler YO[4]
Gastronomi (Tam Burslu)
YGS-4
5

415,22418
2.                   
200711318
BEYKENT Ü (İSTANBUL)
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)
YGS-4
7

405,42672
3.                   
104111437
GAZİ Ü (ANKARA)
Turizm F[5]
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
46
2
387,12057
4.                   
101011014
ANADOLU Ü (ESKİŞEHİR)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
40
1
374,98187
5.                   
100110487
ABANT İZZET BAYSAL Ü (BOLU)
Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
YGS-4
40
1
370,37719
6.                   
100710815
AKDENİZ Ü (ANTALYA)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
50
2
370,37181
7.                   
102710624
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART Ü
Gökçeada Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi
YGS‐4
45
2
370,22451
8.                   
108010137
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ Ü
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
18
1
366,88848
9.                   
104210447
GAZİANTEP Ü
Güzel Sanatlar F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
45
2
360,77997
10.                
107010361
NECMETTİN ERBAKAN Ü (KONYA)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
45
2
357,29947
11.                
107030189
NECMETTİN ERBAKAN Ü (KONYA)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ)
TS-1
45
2
348,17925
12.                
300211552
GİRNE AMERİKAN Ü (KKTC-GİRNE)
Uygulamalı Sosyal Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Tam Burslu)
YGS-4
8

346,26666
13.                
101411143
ATATÜRK Ü (ERZURUM)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
55
2
338,65926
14.                
101430573
ATATÜRK Ü (ERZURUM)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ)
TS-1
55
2
323,50697
15.                
204711651
OKAN Ü (İSTANBUL)
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi (%50 Burslu)
YGS-4
20

305,09224
16.                
200711327
BEYKENT Ü (İSTANBUL)
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu)
YGS-4
63

302,91881
17.                
300211561
GİRNE AMERİKAN Ü (KKTC-GİRNE)
Uygulamalı Sosyal Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%50 Burslu)
YGS-4
8

290,90856
18.                
204711633
OKAN Ü (İSTANBUL)
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi (Ücretli)
YGS-4
25

254,84362
19.                
202711287
İSTANBUL GELİŞİM Ü
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi (Tam Burslu)
YGS-4
5

---
20.                
202711296
İSTANBUL GELİŞİM Ü
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi (%50 Burslu)
YGS-4
45

---
21.                
107410666
MERSİN Ü
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
10
1
---
22.                
104111816
GAZİ Ü (ANKARA)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (M.T.O.K.)
TS-1
20
1
---
23.                
104111958
GAZİ Ü (ANKARA)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (KKTC Uyruklu)
TS-1
1

---
24.                
300310395
LEFKE AVRUPA Ü (KKTC-LEFKE)
Turizm ve Otel İşletmeciliği YO
Gastronomi (İngilizce) (Tam Burslu)
YGS-4
5

---
25.                
108010304
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ Ü
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (M.T.O.K.)
TS-1
8
1
---
26.                
300211701
GİRNE AMERİKAN Ü (KKTC-GİRNE)
Uygulamalı Sosyal Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%75 Burslu)
YGS-4
6

---
27.                
100410827
AFYON KOCATEPE Ü (AFYONKARAHİSAR)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
35
1
---
28.                
100430567
AFYON KOCATEPE Ü (AFYONKARAHİSAR)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ)
TS-1
35
1
---
29.                
100710957
AKDENİZ Ü (ANTALYA)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (KKTC Uyruklu)
TS-1
1

---
30.                
101510586
BALIKESİR Ü
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
20
1
---
31.                
108610679
PAMUKKALE Ü (DENİZLİ)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
50
2
---
32.                
300211385
GİRNE AMERİKAN Ü (KKTC-GİRNE)
Uygulamalı Sosyal Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Ücretli)
YGS-4
18


33.                
300112578
DOĞU AKDENİZ Ü (KKTCGAZİMAĞUSA)
Turizm ve Otelcilik YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Ücretli)
YGS-4
20

---
34.                
300112551
DOĞU AKDENİZ Ü (KKTCGAZİMAĞUSA)
Turizm ve Otelcilik YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)
YGS-4
4

---
35.                
300112569
DOĞU AKDENİZ Ü (KKTCGAZİMAĞUSA)
Turizm ve Otelcilik YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu)
YGS-4
16

---
36.                
300310792
LEFKE AVRUPA Ü (KKTC-LEFKE)
Turizm ve Otel İşletmeciliği YO
Gastronomi (İngilizce) (%25 Burslu)
YGS-4
20

---
37.                
204890014
ÖZYEĞİN Ü (İSTANBUL)
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
ÖYSSG[6]
48

ÖYSSG
38.                
204890023
ÖZYEĞİN Ü (İSTANBUL)
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(Tam Burslu)
ÖYSSG
6

ÖYSSG
39.                
204890032
ÖZYEĞİN Ü (İSTANBUL)
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(%50 Burslu)
ÖYSSG
4

ÖYSSG
40.                
204890041
ÖZYEĞİN Ü (İSTANBUL)
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(%25 Burslu)
ÖYSSG
6

ÖYSSG
41.                
200390058
AVRASYA Ü (TRABZON)
Turizm ve Otel İşletmeciliği YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
ÖYSSG
24

ÖYSSG
42.                
200390067
AVRASYA Ü (TRABZON)
Turizm ve Otel İşletmeciliği YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)
ÖYSSG
6

ÖYSSG
43.                
200390085
AVRASYA Ü (TRABZON)
Turizm ve Otel İşletmeciliği YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu)
ÖYSSG
30

ÖYSSG
44.                
202490466
İSTANBUL AYDIN Ü
Güzel Sanatlar F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)
ÖYSSG
5

ÖYSSG
45.                
202490475
İSTANBUL AYDIN Ü
Güzel Sanatlar F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu)
ÖYSSG
45

ÖYSSG
46.                
202590138
İSTANBUL BİLGİ Ü
Turizm ve Otelcilik YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
ÖYSSG
45

ÖYSSG
47.                
202590147
İSTANBUL BİLGİ Ü
Turizm ve Otelcilik YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)
ÖYSSG
5

ÖYSSG
48.                
204190278
MALTEPE Ü (İSTANBUL)
Güzel Sanatlar F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
ÖYSSG
27

ÖYSSG
49.                
204190287
MALTEPE Ü (İSTANBUL)
Güzel Sanatlar F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)
ÖYSSG
3

ÖYSSG
50.                
204590114
NİŞANTAŞI Ü (İSTANBUL)
Sanat ve Tasarım F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)
ÖYSSG
6

ÖYSSG
51.                
204590123
NİŞANTAŞI Ü (İSTANBUL)
Sanat ve Tasarım F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%75 Burslu)
ÖYSSG
3

ÖYSSG
52.                
204590132
NİŞANTAŞI Ü (İSTANBUL)
Sanat ve Tasarım F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu)
ÖYSSG
51

ÖYSSG
53.                
206190033
YEDİTEPE Ü (İSTANBUL)
Güzel Sanatlar F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
ÖYSSG
50

ÖYSSG
54.                
206190042
YEDİTEPE Ü (İSTANBUL)
Güzel Sanatlar F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)
ÖYSSG
10

ÖYSSG
55.                
206190299
YEDİTEPE Ü (İSTANBUL)
Güzel Sanatlar F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%25 Burslu)
ÖYSSG
5

ÖYSSG
56.                
206990016
ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA Ü
(ANTALYA)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Ücretli)
ÖYSSG
15

ÖYSSG
57.                
206990025
ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA Ü
(ANTALYA)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)
ÖYSSG
12

ÖYSSG
58.                
206990034
ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA Ü
(ANTALYA)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%75 Burslu)
ÖYSSG
10

ÖYSSG
59.                
206990043
ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA Ü
(ANTALYA)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu)
ÖYSSG
8

ÖYSSG
60.                
206990052
ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA Ü
(ANTALYA)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%25 Burslu)
ÖYSSG
15

ÖYSSG
61.                
203590056
İZMİR EKONOMİ Ü
Uygulamalı Yönetim Bilimleri YO
Mutfak Sanatları ve Yönetimi
ÖYSSG
35

ÖYSSG
62.                
203590065
İZMİR EKONOMİ Ü
Uygulamalı Yönetim Bilimleri YO
Mutfak Sanatları ve Yönetimi (Tam Burslu)
ÖYSSG
5

ÖYSSG
63.                
203590074
İZMİR EKONOMİ Ü
Uygulamalı Yönetim Bilimleri YO
Mutfak Sanatları ve Yönetimi (%50 Burslu)
ÖYSSG
5

ÖYSSG
64.                
203590135
İZMİR EKONOMİ Ü
Uygulamalı Yönetim Bilimleri YO
Mutfak Sanatları ve Yönetimi (%25 Burslu)
ÖYSSG
5

ÖYSSG
65.                
203590083
İZMİR EKONOMİ Ü
Uygulamalı Yönetim Bilimleri YO
Mutfak Sanatları ve Yönetimi
(UOLP-SUNY Cobleskill)
ÖYSSG
1

ÖYSSG
**
TOPLAM
Genel Kontenjan Toplamı
1429
Okul Birincisi Kontenjanı
27
Genel Toplam
1456



                                                                                                                                                                        



[1] Devlet üniversitesi programları gri zemin üzerine yazılmıştır.
[2] Kaynak: ÖSYM. (2014). 2014 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU. http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/OSYS/Tercih/2014-OSYSKONTKILAVUZU01072014.pdf, Erişim Tarihi: 01.07.2014.
[3] Ü: Üniversitesi
[4] YO: Yüksekokulu
[5] F: Fakültesi
[6] ÖYSSG: Özel Yetenek Sınavı Sonuçlarına Göre

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Geleneksel Mutfak Ekibi