Kitap: Sos Hazırlama ve Pişirme Teknikleri


Sevgili lezzet dostları, bugün sizlere ne zamandır bahsetmek istediğim ama bir türlü elimin değmediği bir kitabı tanıtacağım; Sos Hazırlama ve Pişirme Teknikleri.
Bu kitap daha önce yazarları olan Önder Özcan, Ahmet Demir ve Mustafa Şahin’ce basılmıştı. Ancak Mutfakkitap, eseri bastan aşağı harikulade bir şekilde düzenleyerek, görselliği yoğun ve kaliteli bir şekilde Ocak 2013’te bastı. Üç yazar da birer şef olarak alanlarında oldukça deneyimli olduklarından, eserleri de o derece verimli.
Kitap içerisinde; soğuk soslar, sıcak soslar, hülasalar, consommeler, sos aşılama suları, marinasyonlar, tereyağlar ve tatlı soslar ana başlıkları altında standart tarifler bulunmakta. Kitabın hoş tarafı malzemeler ve hazırlanış kısımları teknik tariflere yakışır şekilde gayet sade ve anlaşılır olması. Ayrıca her tarifin kullanım yerleri de fotoğrafları altında belirtilmiş. Kitabın son bölümünde ise “sos sunumları” başlığı altında soslu tabak fotoğraflarından bir seçki mevcut.
Kitabın tek dezavantajı biraz ağır olması ve her yere kolaylıkla taşınamaması, eksikliği ise kaynakçasının olmaması. Hızlı bir şekilde tükeneceğine emin olduğum kitabın ikinci ve diğer baskılarında bunları da göz önünde bulunduracaklarını düşünüyorum.

Bu güzel referans kitabı için yazarlarını ve baskı için yayıncıyı tebrik ediyorum. Gastronomi alanına böyle bir eser kazandırdıkları için de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum…
 


Sos Hazırlama ve Pişirme Teknikleri
Yazarlar: Önder Özcan, Ahmet Demir, Mustafa Şahin
Yayınevi: Mutfakkitap
Yayın Yılı: 2013
480 sayfa, 22,5x30 cm, Karton Kapak
ISBN: 6058637900
Dili: Türkçe
Fiyatı: 59,50 TL

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Geleneksel Mutfak Ekibi