2013 Gastronomi Lisans Programları


ÜNİVERSİTE GASTRONOMİ PROGRAMLARI[1] SIRALAMASI
2013[2]

Sevgili öğrenciler, bu sene “gastronomi” programları sayısı ve kontenjanları oldukça fazla bir artış göstermiştir. Genel kontenjan toplamı 1036; okul birincisi kontenjanı toplamı 21 ve toplam kontenjan 1057 olmuştur.
Aşağıda puanlı tam listeyi veriyorum, umarım faydalı olur.
Başarılar, lezzetler!

Puan Sıra.
Program Kodu
Üniversite Adı
Birim Adı
Program Adı
Puan Türü
Genel Kontenjan
Okul Birincisi Kontenjanı
En Küçük Puanı
1.                   
204711642
OKAN Ü[3] (İSTANBUL)
Uygulamalı Bilimler YO[4]
Gastronomi (Tam Burslu)
YGS-4
5
 
410,17048
2.                   
104111437
GAZİ Ü (ANKARA)
Turizm F[5]
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
46
2
393,00274
3.                   
102710624
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART Ü
Gökçeada Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi
YGS‐4
45
2
370,26257
4.                   
108010137
NEVŞEHİR Ü
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
18
1
365,43104
5.                   
204711651
OKAN Ü (İSTANBUL)
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi (%50 Burslu)
YGS-4
20
 
361,40437
6.                   
104210447
GAZİANTEP Ü
Güzel Sanatlar F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
45
2
355,62723
7.                   
104111428
GAZİ Ü (ANKARA)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (M.T.O.K.)
YGS‐4
20
1
353,29529
8.                   
107010361
NECMETTİN ERBAKAN Ü (KONYA)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
45
2
351,56657
9.                   
300211552
GİRNE AMERİKAN Ü (KKTC-GİRNE)
Uygulamalı Sosyal Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Tam Burslu)
YGS-4
10
 
344,57167
10.                
107030189
NECMETTİN ERBAKAN Ü (KONYA)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ)
TS-1
45
2
342,92433
11.                
300310395
LEFKE AVRUPA Ü (KKTC-LEFKE)
Turizm İşletmeciliği ve Bilişim Bilimleri YO
Gastronomi (İngilizce) (Tam Burslu)
YGS-4
10
 
338,92141
12.                
108010128
NEVŞEHİR Ü
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (M.T.O.K.)
YGS-4
8
1
338,75938
13.                
300211561
GİRNE AMERİKAN Ü (KKTC-GİRNE)
Uygulamalı Sosyal Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%50 Burslu)
YGS-4
10
 
274,15789
14.                
204711633
OKAN Ü (İSTANBUL)
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi (Ücretli)
YGS-4
25
 
245,03131
15.                
100110487
ABANT İZZET BAYSAL Ü (BOLU)
Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
YGS-4
40
1
---
16.                
100710815
AKDENİZ Ü (ANTALYA)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
50
2
---
17.                
101011014
ANADOLU Ü (ESKİŞEHİR)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
40
1
---
18.                
101411143
ATATÜRK Ü (ERZURUM)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
55
2
---
19.                
101430573
ATATÜRK Ü (ERZURUM)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ)
TS-1
55
2
---
20.                
300211385
GİRNE AMERİKAN Ü (KKTC-GİRNE)
Uygulamalı Sosyal Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Ücretli)
YGS-4
20
 
 
21.                
200711318
BEYKENT Ü (İSTANBUL)
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)
YGS-4
6
 
---
22.                
200711327
BEYKENT Ü (İSTANBUL)
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu)
YGS-4
54
 
---
23.                
300310792
LEFKE AVRUPA Ü (KKTC-LEFKE)
Turizm İşletmeciliği ve Bilişim Bilimleri YO
Gastronomi (İngilizce) (%25 Burslu)
YGS-4
40
 
 
24.                
204890014
ÖZYEĞİN Ü (İSTANBUL)
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
ÖYSSG[6]
53
 
ÖYSSG
25.                
204890023
ÖZYEĞİN Ü (İSTANBUL)
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(Tam Burslu)
ÖYSSG
7
 
ÖYSSG
26.                
204890032
ÖZYEĞİN Ü (İSTANBUL)
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(%50 Burslu)
ÖYSSG
5
 
ÖYSSG
27.                
204890041
ÖZYEĞİN Ü (İSTANBUL)
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(%25 Burslu)
ÖYSSG
5
 
ÖYSSG
28.                
200390058
AVRASYA Ü (TRABZON)
Turizm ve Otel İşletmeciliği YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
ÖYSSG
54
 
ÖYSSG
29.                
200390067
AVRASYA Ü (TRABZON)
Turizm ve Otel İşletmeciliği YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)
ÖYSSG
6
 
ÖYSSG
30.                
202590138
İSTANBUL BİLGİ Ü
Turizm ve Otel İşletmeciliği YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
ÖYSSG
36
 
ÖYSSG
31.                
202590147
İSTANBUL BİLGİ Ü
Turizm ve Otel İşletmeciliği YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)
ÖYSSG
4
 
ÖYSSG
32.                
204190278
MALTEPE Ü (İSTANBUL)
Güzel Sanatlar F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
ÖYSSG
27
 
ÖYSSG
33.                
204190287
MALTEPE Ü (İSTANBUL)
Güzel Sanatlar F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)
ÖYSSG
3
 
ÖYSSG
34.                
206190033
YEDİTEPE Ü (İSTANBUL)
Güzel Sanatlar F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
ÖYSSG
55
 
ÖYSSG
35.                
206190042
YEDİTEPE Ü (İSTANBUL)
Güzel Sanatlar F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)
ÖYSSG
10
 
ÖYSSG
36.                
203590056
İZMİR EKONOMİ Ü
Uygulamalı Yönetim Bilimleri YO
Mutfak Sanatları ve Yönetimi
ÖYSSG
40
 
ÖYSSG
37.                
203590065
İZMİR EKONOMİ Ü
Uygulamalı Yönetim Bilimleri YO
Mutfak Sanatları ve Yönetimi (Tam Burslu)
ÖYSSG
5
 
ÖYSSG
38.                
203590074
İZMİR EKONOMİ Ü
Uygulamalı Yönetim Bilimleri YO
Mutfak Sanatları ve Yönetimi (%50 Burslu)
ÖYSSG
5
 
ÖYSSG
39.                
203590135
İZMİR EKONOMİ Ü
Uygulamalı Yönetim Bilimleri YO
Mutfak Sanatları ve Yönetimi (%25 Burslu)
ÖYSSG
4
 
ÖYSSG
40.                
203590083
İZMİR EKONOMİ Ü
Uygulamalı Yönetim Bilimleri YO
Mutfak Sanatları ve Yönetimi
(UOLP-SUNY Cobleskill)
ÖYSSG
5
 
ÖYSSG

TOPLAM
Genel Kontenjan Toplamı
1036
Okul Birincisi Kontenjanı
21
Genel Toplam
1057

 
                                                                     


[1] Devlet üniversitesi programları gri zemin üzerine yazılmıştır.
[2] Kaynak: ÖSYM. (2013). 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu. http://www.osym.gov.tr/belge/1-19181/2013-osys-yuksekogretim-programlari-ve-kontenjanlari-ki-.html, Erişim Tarihi: 04.07.2013.
[3] Ü: Üniversitesi
[4] YO: Yüksekokulu
[5] F: Fakültesi
[6] ÖYSSG: Özel Yetenek Sınavı Sonuçlarına Göre

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Geleneksel Mutfak Ekibi