"Mengen, Aşçılık ve Eğitim" Panelini Ardından
UludağÜniversitesi, Harmancık MYO, “Altın Kepçe Topluluğu” olarak 5 Aralık Çarşamba
günü Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Mengen MYO aşçılık programı öğrencileri ile
ortak uygulama yaptık.
Öğr.Gör. Berker Çiftçi liderliğinde; karma gruplar halinde, farklı tekniklerle,
çeşitli renklerde ve şekillerde birçok makarna yapılan mutfak uygulamasında
oldukça renkli görüntüler elde edildi.
Ardından
Aşçılık Okulu Mezunları Derneği (AŞOMDER) başkanı Levent Demirçakmak ve
ekibinin organize edildiği kaynaşma, tanışma gecesine gidildi. Nohutlu pilav
ikramı sonrasında, canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlenildi.
İki
okul öğrencileri arasında yeni dostluklar kurulan bu günde; Uludağ Üniversitesi
öğrencileri Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencilerinin samimi
konukseverliği ile ağırlandı.
Ertesi
gün (yani 6 Aralık tarihinde) Aşçılık Okulu Mezunları Derneği’nin; Abant İzzet
Baysal Üniversitesi, Mengen Belediyesi ve Mengen Aşçılar Otelcilik ve TurizmMeslek Lisesi ile birlikte organize ettiği "Mengen, Aşçılık ve
Eğitim" panelindeydik.
Oldukça
verimli geçen panelde aşağıda isimleri bulunan kişilerin konuşmaları ardından,
soru cevaplarla konular detaylandırıldı.
Geleceğin
şefleri olacak öğrencilerimiz diğer okullardan gelen öğrencilerle yeni
arkadaşlıklar kurarken, sektörde deneyimli kişilerden de feyiz aldılar.
Program Detayları
ü Öğr. Gör. Berker ÇİFTÇİ (Abant İzzet
Baysal Üni.): Sunuş
ü Selami KURTOĞLU (Mengen A.O.T.M.L.
Müdürü): Hoş geldiniz konuşması
ü Levent DEMİRÇAKMAK (AŞOMDER Başkanı):
Dernek faaliyetleri
ü Murat ASLAN (Big Chef’s Mutfaklar
Koordinatörü): Moderatör
ü Öğr. Gör. Osman GÜLDEMİR (Uludağ
Üni.): Dünden Bugüne Mengen Aşçılık Tarihi
ü Önder BİLEN (Ekol Gıda Yönetim Kurulu
Başkanı): Aşçılık ve Girişimcilik
ü Şenol DEMİRTAŞ (Big Chef’s Ataşehir
Mutfak Şefi): Restoran Planlama
ü Murat DAĞLIOĞLU (Grant Hyatt İstanbul
Mutfak Şefi): Türk Aşçıları ve Yurt Dışı
ü Gökmen SÖZEN (Food In Life Genel
Yayın Yönetmeni): Sektörel Basında Mengen, Aşçılık ve Beklentiler
ü Öğr. Gör. Fuat BAYRAM (ASOMDER Bşk.
Yrd., Abant İzzet Baysal Üni.): Almanya, İspanya, Dubai ve Türkiye’de ki
Aşçıların Gıda Güvenliği İle İlgili Bilgi Düzeyleri
ü Öğr. Elm. Uğur GÖMEÇ (Holiday Inn
BURSA Mutfak Şefi-Uludağ Üni.): Şeflerin Yeni Nesil Aşçılardan Beklentileri
ü Gürsel KELEŞ (Fish of North Restoranı
Sahibi): Yemek Yarışmaları
ü Öğr. Elm. Erkan KIYICIOĞLU (İstanbul
Culinary İnstitue-Arel Üni.): Aşçılıkta Eğitimin Önemi
ü Öğr. Gör. İhsan KAZKONDU ( Bülent
Ecevit Üni.): Aşçılık Eğitimindeki Yeni Eğilimler
ü Umut EYİOĞLU (Den Cafe Restoran
Mutfak Şefi): Mutfak Yönetimi
ü Öğr. Gör. Adem ARMAN (Afyon Kocatepe
Üniversitesi): Mengen Aşçılık Okulu Mezunlarının Sektördeki Durumu
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler...