Mutfak Dünyamızdan Yeni Haberler
Gün geçtikçe yeme-içme
üzerine yenilikler artıyor, hatta öyle ki gerçekleşen birçok etkinliğe yetişmek
mümkün bile olmuyor. Yeni kitaplar, restoranlar, kurslar, akımlar, araştırma ve
uygulama merkezleri, okullar, vs vs…
Bugün sizlere; son
günlerde dikkatimi çeken birkaç haberi iletmek istedim.
Ne kadar güzel ki; Gaziantep’te
alanımız adına harikulade uygulamalar, yatırımlar, atılımlar oluyor. Öyle ki,
bu durum hem üniversite, hem dernekler hem de belediye gibi idari makamlarca
özenle ele alınıyor. Daha önceden yaptıklarının üzerine şimdi de; gastronominin
akademik olarak araştırılıp geliştirilmesi için “Mutfak Sanatları Akademisi”
kuruyorlar[1]. Ne mutlu! Darısı diğer
illerimizin başına…
İkinci güzel haberimiz
ise Manavgat hakkında. Manavgat Aşçılar Derneği üyeleri, köyleri tek tek
gezerek topladıkları tarifleri bir araya getirerek, kültürlerini kayıt altına
alacaklar ve bunu kitap halinde toplumla paylaşacaklar[2]. Herkes sadece
büyükannesinin tariflerini kaydetse, harika bir hazinemiz olurdu. Keşke halk
kültürü ve yemekleri daha fazla önemsense ve geleceğe mirasımız misli misli
olsa… Tebrikler, ellerine ve zihinlerine sağlık!
Bahsedeceğim son haber
ise ülkemiz dışından. Hepimizin bildiği üzere farklı akımlar ve dikkat çekici konseptler
çoğu zaman fazlaca rağbet görür. Bu görüşe paralel olsa gerek Danimarkalı
mutfak şefi Thomas Rode Andersen, taş devri temalı bir menü ve restoran açmış[3]. Bu restoranda nişasta,
şeker gibi işlenmiş gıdalar olamayacak ancak hızlı yenilebilecek, devre uygun
yemekler olacakmış. Bakalım nasıl olacak!...
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler...