Sütlaaaç!...

Sütlaçta sütlaç istedin,
Ben tamam dedim sen yeniledin.

Bir sohbet, bir taşım,
Bir arkadaşım, kandaşım.
Bir de bakmışsın tasım,
Sütlaç dolmuş yanım…




Kaymaklı Sütlaç (15 Porsiyon)

Malzemeler: 1,75 sb pirinç, 12,5 sb süt, 2,5 sb şeker, 1 sb kaymak

Hazırlanışı: Pirinç bir taşım suda haşlanır, süzgeçte süzülür. Süt derin bir tencerede kaynatılır, pirinç eklenir ve yeterince pişip yumuşayınca şeker ilave edilir. Bir iki taşım kaynatılır, kaymak eklenir, karıştırılır ve kâselere koyulur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Geleneksel Mutfak Ekibi