Âlâyıvala ile hususi balıklarımız


Evet, lezzet dostlarımız, dün itibarı ile ülkemiz sularında avlanma başlamıştır. Gelsin palamutlar, istavritler, hamsiler…

Âlâyıvala ile hususi balıklarımızın tadını çıkaralım, n-3 (omega 3) yağ asitleri; A, K, B vitaminleri; iyot, çinko, fosforca harika bir kaynak olan ve iyi kaliteli protein içeren balık tüketimimize özen gösterelim. Ayrıca kılçığıyla yediğimizde de oldukça kalsiyum aldığımızı da aklımıza getirelim.

Açılsın damarlar,
düzelsin tansiyonlar.

Canlansın zihinler,
ışıldasın gözler,
sağlamlaşsın kemikler!


âlâyıvala ile: bütün gösterişi ile.
hususi: özel.
***Fotoğraf; Eskişehir Odunpazarı, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi’nde çekilmiştir.


Kaynaklar:

Akalın, H. Ş. Toparlı, R. Gözaydın, N. Zülfikar, H. Argunşah, M. Demir, N. Aksu, B. T. ve Gültekin, B. (2009). Türkçe Sözlük (10. Baskı). Ankara: Türk Dil Kurumu Yayınları.
Baysal, Ayşe. (2004). Beslenme. Ankara: Hatiboğlu Basım ve Yayım.
Baysal, Ayşe vd. (2008). Diyet El Kitabı. Ankara: Hatiboğlu Yayınevi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Geleneksel Mutfak Ekibi