Van’da Muhteşem Kahvaltı









II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu dolayısıyla bulunduğumuz Van’da, harika tatlar hissetme fırsatımız oldu.
Etinden, sütünden, süt ürünlerinden, otundan, sebzesinden, bakliyatından, vs… Unutulmayacak lezzetlerdi.
Bunlardan herkese tavsiye edilebilecek olanları; meşhur Van kahvaltısında yer alanlar: kaymak, otlu peynir, Van cacığı, murtuğa, gencerok, bal, tereyağı, zeytin, süt, çay, yumurta, lavaş, tandır ekmeği…
O kadar iştahla ve fazlasıyla yiyiyorsunuz ki, akşama kadar başka bir şey yemem diye düşünüyorsunuz. Ama Van’ın o muhteşem havası ve daha fazla şeye tanık olma isteğiyle, hemencecik eritip yine acıkıyorsunuz.
Etini ve diğer lezzetlerini de es geçmek olmaz; dolmaları, keledoşu, ışgını… Hımm, yedikçe mutlu oluyor insan. Etleri, baharatsız ve başka bir şey karıştırılmadığı halde o kadar leziz ki bir kişi yarım kiloya yakın hiç rahatsızlık duymadan yiyebiliyor.
Doğu’nun tertemiz, oynanmamış lezzetlerini yaşayabilmeniz dileğiyle.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Geleneksel Mutfak Ekibi