Larousse Gastronomique yeniden basıldı!


Pek kıymetli şikemperverler,

Yıllar, yıllar öncesinde Oğlak Yayıncılık Larousse Gastronomique’yi Türkçeye kazandırmış ve iki cilt halinde okuyucuyla buluşturmuştu. Ancak baskısı tükendiği vakit sahaflarda artık bir çoğumuzun erişemeyeceği fiyatlarda satıldığını görür olmuştuk…

Tabii mutfak alanında eğitim gören, eğitim veren ve araştıranlar sürekli ne zaman yeni baskısı gerçekleşecek sorularını merakla dillendiriyordu. Oğlak yayın kurulu okuyucularının bu talebini görmezden gelmedi ve baskısı gerçekten maddi-manevi oldukça özen gerektiren eseri gözden geçirerek tek cilt olarak yeniden bastı.

Önemli isimlerden oluşan bir komite ve yine saygın birçok yazar ile katkıda bulunanlar ile vücut bulan eser “Dünyanın En Büyük Mutfak Ansiklopedisi” vurgusuyla pazarlanıyor.

A’dan Z’ye dünya gastronomisine dair işe yarar önemli bilgiler maddeler halinde, anlaşılır bir dille aktarılıyor… Bu maddelerle ilişkili olarak anlatımı kuvvetlendirecek, pekiştirici görseller de ansiklopediye renk katıyor.

Özetle bu güzel gelişmeyi gecikmeli de olsa sizlerle paylaşmak istedim.

Okuyucusu bol, alanımıza faideli olsun!


 

Larousse Gastronomique

Oğlak Yayıncılık

İstanbul, 2023

917 sayfa + 59 sayfa ekler

ISBN: 978 625 413 038 0

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Çıraklık/Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik