The Cuisine of life

 

Dün ofise girdiğimde masamda yeni bir kargo paketi vardı. Açtığımda bunun “The Cuisine of life: recipes and strories of the new food entrepreneurs of Turkey” kitabı* olduğunu gördüm.

Geçen aylarda, Sayın Osman Çakıroğlu’nun eserle alakalı e-postasını cevaplarken projelerinin internet sayfasını incelemiştim. Görselleri ve detayları takip ettiğimde de çok sevinmiştim.

Elimde bulunan kitap, aslında LIFE projesinin çıktılarından bir tanesi. Bu proje kapsamında kültürlerarası birliktelik ile yiyecek-içecek alanında girişimciliğe yönelik, özellikle mültecileri destekleyen etkinlikler yürütülüyor. Eğitimler, mikro projelendirmeler, danışmanlıklar ve destekler gibi olanaklar sunarak yemeğin gücünden de faydalanarak proje katılımcılarının ekonomik hayatlarına katkı sağlanması ve bunun sürdürülebilir olmasına yönelik çalışmalar mevcut.

Kitapta özetle aktardığım proje bilgisinin yanında; bu çalışmalarda kullanılan tipik malzemeler hakkında bilgiler; özellikle katılımcıların hikâyelerinin aktarımları ile seçilmiş özgün tarifleri; proje danışma kurulunun ve önemli yazarların kaleme aldığı ilişkili konular yer alıyor. Projenin farklı aşamalarından dikkat çekici görsellerin de yer aldığı eserin her sayfasında, “ne kadar güzel, mutfak dünyası yaralara derman olabiliyor” diyorsunuz. Yemeğin kaynaştırıcı, hayata bağlayıcı gücünü bir de mültecilerin girişimcilik hikâyelerinden anlamaya çalışıyorsunuz.

Detaylar için projenin internet sayfasına, YouTube, instagram ve twitter hesaplarına bakabilirsiniz.

Tebrik ve takdir ediyorum.

Niceleri dileğiyle!...

*LIFE Project. (2019). The Cuisine of life: recipes and strories of the new food entrepreneurs of Turkey. İstanbul: Ofset Filmcilik ve Matbaacılık.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Çıraklık/Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik