Aşçılık Ön Lisans Programı ve Dikey Geçiş Alanları-2
Değerli öğrenciler, bazılarınız belki
hatırlarlar, iki yıl yıl önce aşçılık programı ve buradan mezun olanların
başvurabilecekleri dikey geçiş alanları hakkında bir yazı yazmıştım (bkz: AÖLPDGA).
Bu yazının halen geçerliliğini koruduğunu düşünüyordum ki Adıyaman Üniversitesi’nde
Aşçılık okuyan Demet PINAR’ın sorduğu sorular güncel kılavuzları[1]
incelemem gerekliliğini hissettirdi. Demet’e buradan teşekkürler!
İyi ki bakmışım, çünkü “Yiyecek ve İçecek
İşletmeciliği” programıyla tercih yapabileceğiniz alan sayısı altıya yükselmiş.
Son tahlilde “1110” alan kodu
çıkışlı “Aşçılık” ön lisans mezuniyet
alanından mezun olanlar aşağıdaki lisans programlarını tercih edebilirler.
Hepinize gönlünüzce bir gelecek diliyorum, başarılar!...
Tercih Yapılabilecek
Lisans Programları
|
Lisans Alan Kodu
|
Aile
ve Tüketici Bilimleri
|
8341
|
Beslenme
ve Diyetetik
|
3122
|
Gastronomi
|
4265
|
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları
|
5108
|
Mutfak
Sanatları ve Yönetimi
|
9153
|
Yiyecek
ve İçecek İşletmeciliği
|
8288
|
[1] Kaynak: ÖSYM. (2014). TABLO-2. ÖN LİSANS MEZUNİYET ALANLARINA GÖRE
DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI. http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/DGS/tercih/2014-DGSTABLO-2-%20tercih20082014.pdf,
Erişim Tarihi: 21.08.2014.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler...