III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu Ardından

10-13 Mayıs 2012 tarihleri arasında "III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu" için hoşgörü şehri Konya'da idik.

Birincisi Ekim 2004'te Van'da, İkincisi Mayıs 2009'da yine Van'da düzenlenmiş olan sempozyumun üçüncüsünün ev sahipliğini, Konya Selçuk Üniversitesi layılığla yaptı.
Gıda, beslenme, teknoloji, mevzuat, tarih, kültür gibi birçok alandan araştırmacının bir araya geldiği, oldukça geniş kapsamlı ve yüksek katılımlı bu sempozyumda; dört çağrılı, 32 sözlü ve 384 poster olmak üzere toplam 420 bildiri sunuldu.
Birbirinden ilginç konu başlıklarıyla, oldukça faydalı paylaşımlarda bulunuldu ve en son değerlendirme oturumunda sonuç bildirgesi için görüşler alınarak bir sonraki sempozyumun iki sene sonra Çukurova Üniversitesi'nde gerçekleştirilmesi karar verildi.

Bu etkinlikte emeği geçen herkese bir kez de buradan teşekkürler ederek, ülkemizde nice pozitif birlikteliklerin gerçekleştirilmesini diliyorum!...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Geleneksel Mutfak Ekibi