Bursa’da Organik Tarım

Bursa’da 2004 yılında başlatılan organik tarım üretimi, yıldan yıla genişlemektedir. Kimyasallardan ve yapaylıktan uzak, doğaya dost olması gereken organik tarım modelinin uygulanması dağ ilçelerinde daha kolaydır. Nitekim bu bölge endüstriden, ağır metal kirlenmelerinden ve çeşitli kimyasal risklerinden uzaktır. Bölgede hâlihazırdaki organik tavukçuluk, meyve ve sebzecilik (çilek, şeftali, domates, biber, vs); lisanslama, tanıtma ve teşviklerle sürdürülebilir hale gelir ise benzer uğraşlara giren kişi sayısı da bu doğrultuda artar.

Ekolojik tarım uygulamalarına paralel olarak, bölgeye özel ekolojik turizm modelleri de geliştirilir ise ekonomik kazanç ve tanınırlıkta artabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Geleneksel Mutfak Ekibi