Yemek Yarışması: İsraf Etmiyorum Ekmekten Yemek Yapıyorum

Geçtiğimiz Perşembe, 13 Haziran tarihinde güzel bir yemek yarışması için Konya’daydık. Lisans ve yüksek lisans eğitimimi tamamladığım bu şehirde bir kez de bu şekilde bulunmak benim için oldukça güzeldi. Nitekim okulumun son halini ve çok değerli hocalarımı görmek ve yeni insanlarla tanıştığımız bu hoş ortamı solumak neşe vericiydi.
Büyük bir ekonomik kayba sebep olan ekmek israfını önlemeye yönelik oldukça akılcı bir sosyal sorumluluk projesi olan bu yemek yarışması Doç. Dr.Nazan Aktaş koordinatörlüğünde; Selçuk Üniversitesi, Selçuklu Belediyesi ve Toprak Mahsulleri Ofisi Konya Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlendi. Kadın-erkek toplam 97 yarışmacı çorba, etli yemek, salata-meze, börek-çörek ve tatlı kategorilerinde hepsi birbirinden güzel yemeklerini sundular ve yarışmaya uygun çok güzel ödüller kazandılar.
Prof. Dr. Ayşe Baysal, Dr. Nevin Halıcı ve tez danışmanım Yard. Doç.Dr. Nermin Işık gibi örnek aldığım insanlarla aynı masada jürilik yapmak da benim için  ayrıca onur vericiydi. 
Yarışma sonrası etli ekmek denilince akla gelen ilk yerlerden birisi olan Cemo’ya geçildi. O kadar yemek değerlendirmesinden sonra çok fazla yiyemesek de dilimize etli ekmek sürmeden dönmemiz yakışmazdı. Ayrıca Nevin Halıcı’nın özel olarak yaptırdığı tek ekmekte kıymalı, peynirli ve bıçak arası çeşidini tatma fırsatı da her zaman yaşanmazdı. 
Günün akşamında da Sille’de; Selçuklu Belediyesi’nin restore ettirdiği “Sille Kültür Evi”nde harika bir akşam düzenlendi. Güzel bir sohbet akabinde, otantik bir ortamda yer sofrasında; ezogelin çorbası, bulgur pilavı, çebiç(kuzu tandır), yeşillikler ve baklava yenildi. Yine çay ve meyve eşliğinde güne uygun konuşmalar gerçekleşti. 
Tattığımız yemeklerin ve dinlediğimiz sohbetlerin lezzeti damağımızda kalarak ve tematik yarışmalarla birlikte geleneksel yemek yarışmalarının da olmasını dileyerek ayrıldık… Selçuk Üniversitesi, Selçuklu Belediyesi ve Toprak Mahsulleri Ofisi Konya Bölge Müdürlüğü yöneticilerine; emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler!


 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Çıraklık/Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik