Geleneksel Mutfak Ekibi
Aşçıların yerli ve yabancı, işlerde başarılı olmaları için yabancı dil bilgisi oldukça önemli. Tabi bu yabancı dil bilgisinin mesleki ağırlıklı olması çok daha önemli. Pişirme yöntemleri, hazırlama şekilleri, doğrama teknikleri, yiyecek içecek alanları, kariyer imkânları, vs...
Bugün elimizde basit bir anahtar olabilecek "Geleneksel Mutfak Ekibi"ni Fransızca, İngilizce ve Türkçe karşılıklı olarak veriyorum. Bu listeyi detaylandırmak veya sadeleştirmek, yiyecek içecek işletmesine göre şekillendirmek tabiki mümkün. Mutfak ekibinin unvan dağılımı genel itibariyle buna benzer şekilde olduğu için zihnimizde tutmamız işimize yarayacaktır...
Bugün elimizde basit bir anahtar olabilecek "Geleneksel Mutfak Ekibi"ni Fransızca, İngilizce ve Türkçe karşılıklı olarak veriyorum. Bu listeyi detaylandırmak veya sadeleştirmek, yiyecek içecek işletmesine göre şekillendirmek tabiki mümkün. Mutfak ekibinin unvan dağılımı genel itibariyle buna benzer şekilde olduğu için zihnimizde tutmamız işimize yarayacaktır...
Fransızca
|
İngilizce
|
Türkçe
|
Chef
de Cuisine
|
Executive
Chef
|
Aşçı
başı
|
Sous
Chef
|
“Under”
Chef
|
Aşçı
başı yardımcısı
|
Chefs
de Partie
|
Line
or Station Chef
|
Kısım
şefi
|
Saucier
|
Sauce
Cook
|
Sos
şefi
|
Poissonier
|
Fish
Cook
|
Balık
şefi
|
Grillardin
|
Grill
Cook
|
Izgara
şefi
|
Friturier
|
Fry
Cook
|
Kızartmalar
şefi
|
Rotisseur
|
Roast
Cook
|
Kebaplar,
fırın yemekleri şefi
|
Entremetier
|
Vegetable
Cook
|
Sebze
şefi
|
Potager
|
Soup
Cook
|
Çorba
şefi
|
Tournant
|
Swing
Cook
|
Joker
şef (değişim aşçısı)
|
Garde
Manger
|
Pantry
Chef
|
Soğuk
şefi
|
Patissier
|
Pastry
Chef
|
Pastane
şefi
|
Boucher
|
Butcher
|
Kasap
|
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler...