Somatçı Fihi Ma Fih
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
için Konya’ya gittiğimde; çok değerli mutfak kültürü araştırmacısı ve yazarı
Dr. Nevin Halıcı’nın takdir ettiği ve defalarca bahsettiği; uzun zamandır
gitmek istediğim, “Somatçı[1] Fihi Ma Fih[2]”e gitme fırsatım oldu. Ancak
bu fırsat detaylı bir öğle veya akşam yemeği şeklinde değildi.
Lisans ve yüksek lisans eğitimlerimde
çok şey edindiğim, Yard. Doç. Dr. Nermin Işık ve eşi Alaaddin Işık çok önceden
tüm öğünleri planladıkları için değişiklik yapıp yemek yiyemedik. Ancak Nermin
Hanım ile birlikte öğle öncesi işletmenin sahibi Ulaş Tekerkaya ile tanışıp,
sohbet ettik.
“Sirkencübin” , “badem helvası” ve “nane
lokumu” ile “Türk kahvesi” yiyip içtik…
İşletmenin ortamı ve incelediğim
menüsü oldukça güzeldi. Bu güzelliği yaratan Ulaş Bey’in zihniyeti ise çoğu
restoran sahibinin örnek alması gereken nitelikteydi. Öyle ki Ulaş Bey,
işletmesinde temalarının dışına çıkmamaya özen gösterdiğini dile getirerek; “eğer
Selçuklu dönemi, Mevlevi yemeği hazırlıyorsak o döneme mahsus maddeler
kullanıyoruz, kafamızdan ilaveler, olması imkânsız abartmalardan kaçınıyoruz”
demişti.
Ulaş Bey’in ve ekibinin hizmet biçiminden
ödün vermeyerek; araştırma ve geliştirmeye özen göstermesiyle kısa zamanda daha
çok başarılı olacağını düşünüyorum.
“Somatçı Fihi Ma Fih” restoranının
zihniyetini keşfetme ve hizmet deneyimini yaşama memnuniyetini duyarak; buna
benzer, gittiği yolu bilen işletmelerin artmasını diliyorum.
Lezzetle kalın!
[1]
Somat: Sofra
[2]
“Ne varsa içindedir” anlamana gelen, Hz. Mevlana’nın bir eseri.
* Erişim bilgilerinin ve detaylarının yer aldığı internet sayfaları: http://www.somatci.com/index.php
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler...