Aşçılık Ön Lisans Programı ve Dikey Geçiş Alanları-2


Değerli öğrenciler, bazılarınız belki hatırlarlar, iki yıl yıl önce aşçılık programı ve buradan mezun olanların başvurabilecekleri dikey geçiş alanları hakkında bir yazı yazmıştım (bkz: AÖLPDGA). Bu yazının halen geçerliliğini koruduğunu düşünüyordum ki Adıyaman Üniversitesi’nde Aşçılık okuyan Demet PINAR’ın sorduğu sorular güncel kılavuzları[1] incelemem gerekliliğini hissettirdi. Demet’e buradan teşekkürler!
 İyi ki bakmışım, çünkü “Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği” programıyla tercih yapabileceğiniz alan sayısı altıya yükselmiş. Son tahlilde “1110” alan kodu çıkışlı “Aşçılık” ön lisans mezuniyet alanından mezun olanlar aşağıdaki lisans programlarını tercih edebilirler. 
Hepinize gönlünüzce bir gelecek diliyorum, başarılar!...

Tercih Yapılabilecek Lisans Programları
Lisans Alan Kodu
Aile ve Tüketici Bilimleri
8341
Beslenme ve Diyetetik
3122
Gastronomi
4265
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
5108
Mutfak Sanatları ve Yönetimi
9153
Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği
8288






[1] Kaynak: ÖSYM. (2014). TABLO-2. ÖN LİSANS MEZUNİYET ALANLARINA GÖRE DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI. http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/DGS/tercih/2014-DGSTABLO-2-%20tercih20082014.pdf, Erişim Tarihi: 21.08.2014.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Çıraklık/Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik