Slow Food

 
Slow Food* bir düşüncedir; yaşam biçimi ve yeme biçimidir!”



Slow Food ekoloji ve gastronomi, etik ve memnuniyetin kesişim noktasıdır. Kültürlerin ve lezzetlerin standartlaştırılmasına, endüstriyel tarım ve sınırsız güç taşıyan uluslar arası gıda şirketlerine karşıdır.
Slow Food anlayışında olanlar; herkesin iyi yemek yiyebilmesinin, temel insan hakkı olduğunu inanırlar ve dolayısıyla bu zevki mümkün kılmak için yemek mirası, kültürü ve geleneğini koruma sorumluğunu taşırlar.
Dernek; tabak, gezegen, insan ve kültür arasındaki kuvvetli bağı tanıyan neo-gastronomi anlayışını temel alır.
Vizyonları: tüm insanlığın, kendileri için iyi olan, dünya ve ekolojiye zararsız gıdalara ulaşabilmesi ve lezzetine varabilmesidir.
Amaçları: herkes için iyi, temiz ve adil gıda teminin teşvikidir.


* Slow Food’un Türkçe karşılığı “yavaş yemek”tir.

Kaynak: Slow Food. (t.y.). Our Philosophy. http://www.slowfood.com/international/2/our-philosophy?-session=query_session:55646386168332C713hx66893B80, Erişim Tarihi: 22.09.2011.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Çıraklık/Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik