Ferahlatıcı ve Leziz: Limonata
Sevgili okurlar, bu günlerde yağışların
ardından yükselen hava sıcaklığıyla başa çıkmak için doğal ve serinletici içeceklere
koşuyoruz. Yapımı kolay ve oldukça ekonomik olan limonata yıllardır bunun
başında geliyor. Aşağıda tarifini verdiğim şekli bolca taze nane içerdiğinden içtikçe
ayrıca bir ferahlama da sağlıyor. Arzu ederseniz macun halini hava almayacak şekilde
uygun bir kavanozda saklayıp, ihtiyaç duyduğunuz vakit sulandırarak tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun. Sağlıklı ve lezzetle dolu
bir yaz geçirmeniz dileklerimle!
Malzemeler (Yaklaşık 10 porsiyon)
- Limon 8 adet (500 g) Yıkanmış
- Portakal 1 adet (125 g) Yıkanmış
- Su 6 su bardağı (1,2 lt) Yumuşak, içmeye uygun
- Toz şeker 1,5 su bardağı (270 g)
- Taze nane ½ demet (25 g) Yaprakları ayıklanmış ve yıkanmış
Hazırlanışı
- Limonların ve portakalların bir kısmının sadece sarı ve turuncu kısımları ince rendeden geçirilir.
- Tamamının suyu sıkılır. Su eklenip karıştırılır.
- Nane yaprakları ve rendelenmiş kabuklar toz şeker ile birlikte demir bir havana koyulup, macun kıvamına gelene kadar dövülür veya iyice yoğrularak macun kıvamına getirilir.
- Bu macun limonatayla karıştırılır.
- En az iki saat mümkünse bir gün buzdolabında dinlendirilir.
- Tat kontrolü yapılır, gerekirse şeker ilave edilir.
- İnce iki kat tülbentten geçirilerek süzülür, servis edilir.
Bir Porsiyon Besin
Değeri
Enerji 164,1 kcal
Su 170,6 g
Prot.
(1%) 0,5 g
Yağ (2%) 0,3 g
Karb.h.
(97%) 37,4 g
Lif 0,9 g
Çoklu doymam.y 0,2 g
Vit.
A 6,3 µg
Vit.E (eşd.) 0,3 mg
Topl.fol.as. 8,4 µg
Vit.
C 30,9
mg
Sodyum 3,0 mg
Potasyum 96,3 mg
Kalsiyum 21,8 mg
Magnezyum 16,3 mg
Fosfor 11,9 mg
Demir 0,6 mg
Çinko 0,2
mg
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler...