Ferran Adrià Mutfak Araştırma Merkezi Açacak ve Araştırma Sonuçlarını Ücretsiz Paylaşacak

Birçoğunuzun bildiği üzere her sene 2 milyon kişiden fazla rezervasyon talebinde bulunan ve defalarca dünyanın en iyi restoranı seçilen El Bulli (İspanya’da) Temmuz’un sonunda kapatılmıştı. Ve buranın sahibi, “moleküler gastronomi”nin babası, dünyanın en ünlü şeflerinden Ferran Adrià Eylül ayından itibaren Harvard Üniversitesi’nde “Secience and Cooking” [Bilim ve Yemek Pişirme] başlığı altında bilim adamları ve diğer şeflerle beraber çalışmalar yürütmüş, dersler vermişti. 

The New York Times’in haberine göre[1] Ferran Adrià, El Bulli’yi yeniden açmayı fakat bir mutfak araştırma merkezi olarak çalıştırmayı planlıyor. Hatta planları arasında burada üretilecek bilgi ve deneyimleri ücretsiz olarak toplumla paylaşmakta var…
Bu ve benzeri haberleri almak ne kadar mutluluk verici!
Keşke ülkemizde de Alícia, Harvard Üniversitesi, CIA, vb kurumlaşmalar ve bu kadar meslek dehâsı şefler olsa!


[1] Mınder, Raphael (The New York Tİmes). (13.05.2011). After El Bulli, a Sweet Taste of Life. http://travel.nytimes.com/2011/05/14/travel/after-el-bulli-a-sweet-taste-of-life.html?ref=dining, Erişim Tarihi: 17.05.2011.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Çıraklık/Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik