Eskişehir Çibörek Evi

“Ataydan kalgan bizge: Etli, maylı, kamuraş.
Köbetemen katlama, lakşa, cantık, tataraş,
Sarıburma, kalakay, kavurma börek, ummaç,
Şilter, salma, irimçik, tabak börek, bazlamaç,
Kurma cemiş, kesmeçe, ögüz börek, kıygaça…”


Geçenlerde gittiğimiz Eskişehir Çibörek Evi’nde, Tatar mutfağından harikulâde hamur işleri tattık. Bir de üstüne tam kıvamında pişmiş kahvelerle birlikte, yukarıda sadece giriş kısmını yazdığım çibörek şiirinin yazılı olduğu bir broşür alınca mutluluğumuz bir kat daha arttı. Restoranın müdürü Selçuk Bey ile yaptığımız hoş sohbet esnasında da oldukça güzel bilgiler edindik.

Neler mi tattık; yağda kızartıldıktan sonra ortasındaki boşluğa toz şeker serpilmiş “katlama”, içinde patates bulunan “sar burma”, orta katında kıyma bulunan “göbete”, “kavurma börek” ve tabiî ki tadılmaz ise olmaz “çibörek”. Ve kesinlikle belirtilmesi gereken turşular ve ayran…

Bu güzel mekânda bu güzel menüyü tatmak isteyebileceğiniz düşüncesiyle aşağıya erişim bilgilerini yazıyorum. Lezzetler!


Eskişehir Çibörek Evi, Atatürk Bulvarı Nu: 97, Tel: 0090 222 233 1616, http://www.ciborekevi.com/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Çıraklık/Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik