Kitap: Bir Osmanlı Yemek Yazması Kitabüt Tabbahin

Sevgili lezzet mecnunları,

Uzun süredir üzerinde çalışmakta olduğum kitabım "Bir Osmanlı Yemek Yazması Kitabüt Tabbahin" iki cilt olarak tazecik çıktı.
Birinci ciltte herkesin kolaylıkla uygulayabileceği standart tarifler ve yaklaşık bir porsiyonluk ölçülerinin besin değerlerini; ikinci ciltte ise 1800'lü yıllarda Melceüt Tabbahin*'in öncülü olabileceği düşüncesinde olduğumuz "Kitabüt Tabbahin"in tıbkı basımı ile çözümlemesini (transkripsiyonunu) bulacaksınız.
Ayrıca kitap içindeki eski Türkçe kelimeleri daha rahat anlayabilmeniz için de bir sözlükçe sizinle olacak...

Sözü kısa kesip sizleri 34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'na, kitabı incelemeniz için davet ediyorum.

Lezzetle kalın!...






Bir Osmanlı Yemek Yazması Kitabüt Tabbahin (Muhammed Kamil)
Osman GÜLDEMİR
Oğlak Yayınları
İstanbul, 2015


* Mehmet Kamil'in yazdığı, 1844'de basılan ilk Türkçe yemek kitabı. (Melceüt Tabbahin, aşçıların sığınağı anlamındadır.)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Çıraklık/Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik