YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ LİSANS BÖLÜMLERİ SIRALAMASI 2015

YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ LİSANS BÖLÜMLERİ[1] SIRALAMASI
2015[2]

Sevgili üniversite adayları, aşçılık programları ve gastronomi bölümleri sıralamalarından sonra sizlerle yiyecek içecek işletmeciliği bölümlerinin sıralamasını paylaşıyorum.
Yıldan yıla, diğer alan programlarının aksine, yiyecek içecek bölümlerinin sayısının ve dolayısıyla kontenjanlarının azaldığını görüyoruz. Bu sene genel kontenjan 230, okul birincisi kontenjanı 8 ve toplam 238 olarak listelenmekte.
Geleceğiniz, geleceğimiz için en doğru tercihi yapabilmenizi umarak başarılar diliyorum!

Puan Sıra.
Program Kodu
Üniversite Adı
Birim Adı
Program Adı
Puan Türü
Genel Kontenjan
Okul Birincisi Kontenjanı
En Küçük Puanı
1.                    
104310279
GAZİOSMANPAŞA Ü[3] (TOKAT)
Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YO[4]
Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği
YGS-6
50
2
261,42315
2.                    
100310661
ADNAN MENDERES Ü (AYDIN)
Turizm F[5]
Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği
TM-1
50
2
234,44715
3.                    
100330277
ADNAN MENDERES Ü  (AYDIN)
Turizm F
Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği (İÖ)
TM-1
50
2
207,91313
4.                    
107610707
MUĞLA SITKI KOÇMAN Ü
Turizm F
Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği
TM-1
40
1
---
5.                    
107630289
MUĞLA SITKI KOÇMAN Ü
Turizm Fakültesi
Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği (İÖ)
TM-1
40
1
---
**
TOPLAM
Genel Kontenjan Toplamı
230
Okul Birincisi Kontenjanı
8
Genel Toplam
238


                                                                                                           

[1] Devlet üniversitesi programları gri zemin üzerine yazılmıştır.
[2] Kaynak: ÖSYM. (2015). 2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU (23 Haziran 2015). http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2015/OSYS/2015-OSYSKONTKILAVUZU23062015.pdf, Erişim Tarihi: 24.06.2015.
[3] Ü: Üniversitesi
[4] YO: Yüksekokulu
[5] F: Fakültesi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Çıraklık/Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik