ÜNİVERSİTE GASTRONOMİ BÖLÜMLERİ SIRALAMASI 2015

ÜNİVERSİTE GASTRONOMİ BÖLÜMLERİ[1] SIRALAMASI
2015[2]

Sevgili üniversite adayları merhaba!
Bu sene ufak bir artış ile gastronomi bölümleri genel kontenjan toplamı 1516, okul birincisi kontenjanı 30 ve genel toplam 1546 olmuştur.
Tercihlerinizde kolaylık sağlaması için aşağıda sıralı tam listeyi veriyorum. Aynen Aşçılık Programları Sıralaması yazımdaki şekilde çok boyutlu değerlendirmeler yaptıktan sonra tercih listenizi oluşturmanızı, akabinde de akılcı bir şekilde sıralama yapmanızı öneriyorum.
Hepinize başarılar!

Puan Sıra.
Program Kodu
Üniversite Adı
Birim Adı
Program Adı
Puan Türü
Genel Kontenjan
Okul Birincisi Kontenjanı
En Küçük Puanı
1.                    
204711642
OKAN Ü[3] (İSTANBUL)
Uygulamalı Bilimler YO[4]
Gastronomi (Tam Burslu)
YGS-4
5

408,60140
2.                    
200711318
BEYKENT Ü (İSTANBUL)
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)
YGS-4
7

398,79563
3.                    
202711287
İSTANBUL GELİŞİM Ü
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi (Tam Burslu)
YGS-4
5

386,06574
4.                    
100710957
AKDENİZ Ü (ANTALYA)
Turizm F[5]
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (KKTC Uyruklu)
TS-1
1

379,68084
5.                    
104111437
GAZİ Ü (ANKARA)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
46
2
377,95961
6.                    
101011014
ANADOLU Ü (ESKİŞEHİR)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
40
1
375,93158
7.                    
100710815
AKDENİZ Ü (ANTALYA)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
50
2
372,87682
8.                    
100110487
ABANT İZZET BAYSAL Ü (BOLU)
Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
YGS-4
60
2
365,94914
9.                    
107410666
MERSİN Ü
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
40
1
363,73407
10.                 
108010137
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ Ü
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
42
2
360,04697
11.                 
101510586
BALIKESİR Ü
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
20
1
359,85458
12.                 
102710624
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART Ü
Gökçeada Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi
YGS4
45
2
357,03344
13.                 
104210447
GAZİANTEP Ü
Güzel Sanatlar F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
45
2
348,08919
14.                 
107010361
NECMETTİN ERBAKAN Ü (KONYA)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
60
2
347,39482
15.                 
108610679
PAMUKKALE Ü (DENİZLİ)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
60
2
345,74860
16.                 
104111816
GAZİ Ü (ANKARA)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (M.T.O.K.)
TS-1
20
1
343,66401
17.                 
100410827
AFYON KOCATEPE Ü (AFYONKARAHİSAR)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
50
2
340,58950
18.                 
300211552
GİRNE AMERİKAN Ü (KKTC-GİRNE)
Uygulamalı Sosyal Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Tam Burslu)
YGS-4
7

334,29048
19.                 
108010304
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ Ü
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (M.T.O.K.)
TS-1
18
1
332,90400
20.                 
100430567
AFYON KOCATEPE Ü (AFYONKARAHİSAR)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ)
TS-1
50
2
330,68285
21.                 
101411143
ATATÜRK Ü (ERZURUM)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TS-1
40
1
330,66354
22.                 
300310395
LEFKE AVRUPA Ü (KKTC-LEFKE)
Turizm ve Otel İşletmeciliği YO
Gastronomi (İngilizce) (Tam Burslu)
YGS-4
4

326,68458
23.                 
300112551
DOĞU AKDENİZ Ü (KKTCGAZİMAĞUSA)
Turizm ve Otelcilik YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)
YGS-4
4

325,58340
24.                 
101430573
ATATÜRK Ü (ERZURUM)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ)
TS-1
40
1
322,39241
25.                 
204711651
OKAN Ü (İSTANBUL)
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi (%50 Burslu)
YGS-4
20

312,95788
26.                 
200711327
BEYKENT Ü (İSTANBUL)
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu)
YGS-4
63

312,09807
27.                 
202711296
İSTANBUL GELİŞİM Ü
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi (%50 Burslu)
YGS-4
45

290,23625
28.                 
300211701
GİRNE AMERİKAN Ü (KKTC-GİRNE)
Uygulamalı Sosyal Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%75 Burslu)
YGS-4
10

276,04459
29.                 
300112569
DOĞU AKDENİZ Ü (KKTCGAZİMAĞUSA)
Turizm ve Otelcilik YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu)
YGS-4
16

263,21310
30.                 
204711633
OKAN Ü (İSTANBUL)
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi (Ücretli)
YGS-4
35

243,17601
31.                 
300211561
GİRNE AMERİKAN Ü (KKTC-GİRNE)
Uygulamalı Sosyal Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%50 Burslu)
YGS-4
10

238,98275
32.                 
202412437
İSTANBUL AYDIN Ü
Güzel Sanatlar F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(Ücretli)
TS-1
15

---
33.                 
202412394
İSTANBUL AYDIN Ü
Güzel Sanatlar F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(Tam Burslu)
TS-1
6

---
34.                 
202412401
İSTANBUL AYDIN Ü
Güzel Sanatlar F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(%50 Burslu)
TS-1
39

---
35.                 
202512251
İSTANBUL BİLGİ Ü
Turizm ve Otelcilik YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(İngilizce) (Ücretli)
YGS-4
54

---
36.                 
202512269
İSTANBUL BİLGİ Ü
Turizm ve Otelcilik YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(İngilizce) (Tam Burslu)
YGS-4
6

---
37.                 
200310651
AVRASYA Ü (TRABZON)
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(Ücretli)
YGS-4
20

---
38.                 
200310669
AVRASYA Ü (TRABZON)
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(Tam Burslu)
YGS-4
4

---
39.                 
200310678
AVRASYA Ü (TRABZON)
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(%50 Burslu)
YGS-4
16

---
40.                 
204810979
ÖZYEĞİN Ü (İSTANBUL)
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(İngilizce) (Ücretli)
YGS-4
16

---
41.                 
204810988
ÖZYEĞİN Ü (İSTANBUL)
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(İngilizce) (Tam Burslu)
YGS-4
5

---
42.                 
204810997
ÖZYEĞİN Ü (İSTANBUL)
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(İngilizce) (%50 Burslu)
YGS-4
16

---
43.                 
204811005
ÖZYEĞİN Ü (İSTANBUL)
Uygulamalı Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(İngilizce) (%25 Burslu)
YGS-4
16

---
44.                 
107410718
MERSİN Ü
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(KKTC Uyruklu)
TS-1
1

---
45.                 
105710306
İZMİR KATİP ÇELEBİ Ü
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(İngilizce)
TS-1
40
1
---
46.                 
106910761
KOCAELİ Ü
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
YGS-4
50
2
---
47.                 
300311551
LEFKE AVRUPA Ü (KKTC-LEFKE)
Turizm ve Otel İşletmeciliği YO
Gastronomi (İngilizce) (%50
Burslu)
YGS-4
21

---
48.                 
204112082
MALTEPE Ü (İSTANBUL)
Güzel Sanatlar F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(Tam Burslu)
TS-1
3

---
49.                 
204112125
MALTEPE Ü (İSTANBUL)
Güzel Sanatlar F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(%25 Burslu)
TS-1
27

---
50.                 
204510567
NİŞANTAŞI Ü (İSTANBUL)
Sanat ve Tasarım F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(Tam Burslu)
TS-1
6

---
51.                 
204510901
NİŞANTAŞI Ü (İSTANBUL)
Sanat ve Tasarım F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(%75 Burslu)
TS-1
38

---
52.                 
204510576
NİŞANTAŞI Ü (İSTANBUL)
Sanat ve Tasarım F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(%50 Burslu)
TS-1
16

---
53.                 
405210405
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS Ü (BİŞKEK-KIRGIZİSTAN)
Turizm ve Otelcilik YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
YGS-4
5

---
54.                 
300211385
GİRNE AMERİKAN Ü (KKTC-GİRNE)
Uygulamalı Sosyal Bilimler YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Ücretli)
YGS-4
13


55.                 
206910106
ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA Ü (ANTALYA)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(İngilizce) (Ücretli)
TS-1
10

---
56.                 
206910115
ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA Ü (ANTALYA)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(İngilizce) (Tam Burslu)
TS-1
5

---
57.                 
206910124
ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA Ü (ANTALYA)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(İngilizce) (%75 Burslu)
TS-1
10

---
58.                 
206910133
ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA Ü (ANTALYA)
Turizm F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(İngilizce) (%50 Burslu)
TS-1
15

---
59.                 
206111836
YEDİTEPE Ü (İSTANBUL)
Güzel Sanatlar F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(İngilizce) (Ücretli)
TS-1
50

---
60.                 
206111845
YEDİTEPE Ü (İSTANBUL)
Güzel Sanatlar F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(İngilizce) (Tam Burslu)
TS-1
10

---
61.                 
206111854
YEDİTEPE Ü (İSTANBUL)
Güzel Sanatlar F
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
(İngilizce) (%25 Burslu)
TS-1
5

---
62.                 
300112578
DOĞU AKDENİZ Ü (KKTCGAZİMAĞUSA)
Turizm ve Otelcilik YO
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Ücretli)
YGS-4
20


**
TOPLAM
Genel Kontenjan Toplamı
1516
Okul Birincisi Kontenjanı
30
Genel Toplam
1546



                                                                                                                                                                        



[1] Devlet üniversitesi programları gri zemin üzerine yazılmıştır.
[2] Kaynak: ÖSYM. (2015). 2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU (23 Haziran 2015). http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2015/OSYS/2015-OSYSKONTKILAVUZU23062015.pdf, Erişim Tarihi: 24.06.2015.
[3] Ü: Üniversitesi
[4] YO: Yüksekokulu
[5] F: Fakültesi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Çıraklık/Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik