II. Adriyatik’ten Kafkaslar’a Geleneksel Gıdalar Sempozyumu Ardından

Sevgili okurlar, bazılarınızın da bizzat bulunduğu II. Adriyatik’tenKafkaslar’a Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Makedonya’nın Struga kentinde, DrimOtel’de 24-26 Ekim 2013 tarihlerinde gerçekleşti.
Bu sempozyumun ilki ülkemizde 2010 yılında Tekirdağ’da düzenlenmişti ve bizler için oldukça verimli geçmişti.

Makedonya’da gitmiş olduğumuz ikincisinde ise yabancı katılımcı haliyle daha fazlaydı. Gıda ve ziraat mühendislerinin çoğunlukta olduğu bu sempozyumda, beslenme ve diyet uzmanları, turizm ve tarih araştırmacıları, işletme ve Avrupa Birliği çalışanları gibi farklı alanlardan katılımcılar gıda odaklı çalışmalarını sundular.
Bizler de Yard. Doç. Dr. Nermin IŞIK ile birlikte; Anadolu’da geleneksel olarak yapılagelen, bir yoğurt kurusu olan ‘keş’i ele aldık…

Sempozyumun gezi kısmında ise Manastır ve Üsküp’ü gezdik. Ayrıca Ohri Gölü’nün kenarında bulunan Ohri şehrine de gittik. Burası UNESCO konuması altında olduğundan* adeta yaşayan bir müze, ayrıca doğası da büyüleyici nitelikte. Zaten gölün faunası ve florası da koruma altındaki nadir türleri kapsıyormuş.
Türk kültürünü fazlasıyla hissettiğimiz bu ülkede harika yeme-içmeler de deneyimledik. Kesinlikle tatil için de gidilmesi, uzun uzun keyfine varılması gereken bir ülke…








 






 * Detaylar için bkz: http://whc.unesco.org/en/list/99


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Çıraklık/Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik