Konferans & Atölye: Et ve Et Ürünleri

Uludağ Üniversitesi, Harmancık MYO öğrenci ve çalışanlarına "Et ve Et Ürünleri" konferansı vermek ve atölye çalışması yaptırmak üzere, 27 Mart Çarşamba günü, Yasin Sucukları Üretim Müdürü, Atilla Çelebi Özgül okulumuzdaydılar.
 
Konferansta öncelikle et ve et ürünleri üzerine önemli bilgiler aktardılar. Çeşitli görseller ve öz bilgilerle hangi et parçalarından hangi et ürünlerinin elde edilebileceğini; ne tür katkı maddelerinin kesinlikle kullanılmaması gerektiğini, dikkat edilmesi gereken hususları gayet anlaşılır bir dille anlattılar. Etin beslenmedeki önemine ve Yasin Sucukları olarak 1960 yılından beri nasıl ayakta durduklarına değindiler. Dinleyicilerin sorularını açıkladır...
 
Ardından, okul müdürümüz Doç. Dr. Tolga Tipi, Öğr. Gör. Yılmaz Sever ve aşçılık programı öğrencilerinin katılımıyla mutfakta bir atölye çalışması yaptılar. Şirketlerinin, kağıtta pastırmadan yola çıkarak geliştirdikleri "Yasin Özel Yemeği"ni öğrettiler.
Öğrencilerimiz ilk uygulamalarında, gösterilen üzere; saman kağıdının (teksir kağıdı) üzerine 5-6 adet dilimlenmiş pastırma dizdiler, ardından üzerine dilimlenmiş salam, sosis, tütsü sucuk ve en üste yine pastırma yerleştirdiler. Kağıdı katladılar ve açılmayacak şekilde kenarlardan sıkıştırdılar. Uygun bir kızgın tavada üzerine su serperek ve sık sık çevirerek 3-5 dk pişirdiler.
Devamında yaratıcılıklarını konuşturarak, çeşitli sebzeler, meyveler, otlar, baharatlar, şuruplar, pekmezler, yağlar, vs kullanarak yeni tarifler geliştirdiler.
Paketler açıldıkça ortama harika aromalar yayıldı ve afiyetle hep birlikte tadımlar yaptık...
 
Eskişehir'den gelip bizleri aydınlattıkları ve 50'den fazla katılımcımıza unutamayacakları atölye çalışmasını yaptıkları için Yasin Sucukları adına Atilla Çelebi Özgül'e çok teşekkürler!
 
 












 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Çıraklık/Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik