Konferans: MSA ve Aşçılık


Türkiye’nin en kapsamlı özel aşçılık okulu olan Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)’nin kurucusu Mehmet Kemal Aksel ve öğrenci işleri çalışanı Ceylan Özçapkın, 20 Mart Çarşamba günü, UÜ Harmancık MYO’da “MSA ve Aşçılık” konulu bir konferans verdiler.
Sadece “aşçılık” programı öğrencileri değil, “turizm ve otel işletmeciliği”, “turizm ve seyahat hizmetleri”, “pazarlama” öğrencileri de bu konferanstan oldukça faydalandılar. MSA’nın kuruluş hikâyesi, bireysel ve kurumsal olarak çeşitli alanlarda birçok ödül alan Mehmet Aksel’in bizzat kendisinden dinlenildi.
MSA’nın ulusal ve uluslararası ilişkileri, tamamladıkları akreditasyonlar, eğitim sistemleri, kurum olarak yaptıkları ve planladıkları detaylı olarak aktarıldı.
Konferans sonunda Mehmet Aksel bu yıldan itibaren MSA’ya alacakları dört adet tam burslu öğrenciden en az bir tanesini Harmancık MYO’dan belirleyeceklerini müjdeledi.
Dileriz geleceğin yön veren aşçılarının yetişmesinde etkisi büyük olur.
 


 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Çıraklık/Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik