11. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Ardından


Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, ülkemizin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla düzenlenen uluslararası bir gastronomi yarışmasıdır.
Tüm Aşçılar Federasyonu'nun 2008 yılında Dünya Şefler Birliği'ne (WACS) üyeliğinin kabul edilmesinin ardından bu yıl 11.si gerçekleşmiştir. WACS’ın belirlediği standartlar çerçevesinde yapılan yarışmalarda, 28 ülkeden 1100 kişiden yarışarak başarı gösteren aşçılar, madalyaların yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifikaların sahipleri olmuşlardır.

 
UludağÜniversitesi, Harmancık Meslek Yüksekokulu olarak katılmış olduğumuz kategorilerde, öğrencilerimizden Ayşegül Kayhan JP6-Üniversite Düzeyi Okullar İçin Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı Yarışması’na “Ayvanın Rüyası” ile katılmış ve “Gümüş”; Fatmagül Erdem, Neslihan Nayır ve Zeynep Cof JP10-Üniversite Düzeyi Okullar İçin Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması’na “Sebze Dolması Üçlemesi, Haşhaşlı Tavuk Köftesi, Kızılcıklı Güllaç Tatlısı” ile katılmışlar ve “Bronz” derecesi; Ramazan Aydın JP8-Üniversite Düzeyi Okullar İçin Öğrenci Aşçı Makarna Yarışması’na “Yer Fıstıklı Ravioli Binası” ile katılmış ve “Merit” derecesi; Gökhan Öz JP9-Üniversite Düzeyi Okullar İçin Öğrenci Aşçı Ana Yemek Yarışması’na “Balkabağı Krem Yatağında Bonfile” ile katılmış ve “Bronz” derecesi; Esra Yaman, AyşegülDemirhan ve Fatma İpek JPT1-Gençler Pratik Ekip Yarışması’na, “Kırmızı Pancar Çorbası, Kiraz Dibleli Biftek Sarma, Ayvalı Bulgur Tatlısı” ile katılmışlar ve “Merit” derecesi elde etmişlerdir.
 
 
Okul çalışanları olarak öğrencilerimiz adına, bu yarışma öncesinde ve esnasında, devamlı maddi ve manevi desteği olan “Emek Yağları”na, Harmancık Belediyesi'ne ve “Harmancık Halkı”na sonsuz teşekkürler sunarız.
Eminiz ki bu öğrenciler gelecekte uluslararası saygınlıkta birer aşçı olacaklardır ve Harmancık MYO’nun meşalesiyle yiyecek-içecek sektörünü aydınlatacaklardır.
 

 



 
 
 



 
 

Yorumlar

  1. hocam sizi ve tüm öğrenci arkadaşları kutlarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, sağolun sizlerin katkılarıyla.

      Sil
  2. Armut dibine düşmüş... Başarılı hocaya başarılı öğrenciler yakışır. Hepinizi kutlar, devamını dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, estağfurullah.
      İyi günler, saygılar.

      Sil

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Çıraklık/Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik