"Mengen, Aşçılık ve Eğitim" Panelini Ardından


UludağÜniversitesi, Harmancık MYO, “Altın Kepçe Topluluğu” olarak 5 Aralık Çarşamba günü Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Mengen MYO aşçılık programı öğrencileri ile ortak uygulama yaptık.
Öğr.Gör. Berker Çiftçi liderliğinde; karma gruplar halinde, farklı tekniklerle, çeşitli renklerde ve şekillerde birçok makarna yapılan mutfak uygulamasında oldukça renkli görüntüler elde edildi.

Ardından Aşçılık Okulu Mezunları Derneği (AŞOMDER) başkanı Levent Demirçakmak ve ekibinin organize edildiği kaynaşma, tanışma gecesine gidildi. Nohutlu pilav ikramı sonrasında, canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlenildi.
İki okul öğrencileri arasında yeni dostluklar kurulan bu günde; Uludağ Üniversitesi öğrencileri Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencilerinin samimi konukseverliği ile ağırlandı. 

Ertesi gün (yani 6 Aralık tarihinde) Aşçılık Okulu Mezunları Derneği’nin; Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Mengen Belediyesi ve Mengen Aşçılar Otelcilik ve TurizmMeslek Lisesi ile birlikte organize ettiği "Mengen, Aşçılık ve Eğitim" panelindeydik.
Oldukça verimli geçen panelde aşağıda isimleri bulunan kişilerin konuşmaları ardından, soru cevaplarla konular detaylandırıldı.
Geleceğin şefleri olacak öğrencilerimiz diğer okullardan gelen öğrencilerle yeni arkadaşlıklar kurarken, sektörde deneyimli kişilerden de feyiz aldılar. 

Program Detayları
ü  Öğr. Gör. Berker ÇİFTÇİ (Abant İzzet Baysal Üni.): Sunuş
ü  Selami KURTOĞLU (Mengen A.O.T.M.L. Müdürü): Hoş geldiniz konuşması
ü  Levent DEMİRÇAKMAK (AŞOMDER Başkanı): Dernek faaliyetleri
ü  Murat ASLAN (Big Chef’s Mutfaklar Koordinatörü): Moderatör
ü  Öğr. Gör. Osman GÜLDEMİR (Uludağ Üni.): Dünden Bugüne Mengen Aşçılık Tarihi
ü  Önder BİLEN (Ekol Gıda Yönetim Kurulu Başkanı): Aşçılık ve Girişimcilik
ü  Şenol DEMİRTAŞ (Big Chef’s Ataşehir Mutfak Şefi): Restoran Planlama
ü  Murat DAĞLIOĞLU (Grant Hyatt İstanbul Mutfak Şefi): Türk Aşçıları ve Yurt Dışı
ü  Gökmen SÖZEN (Food In Life Genel Yayın Yönetmeni): Sektörel Basında Mengen, Aşçılık ve Beklentiler
ü  Öğr. Gör. Fuat BAYRAM (ASOMDER Bşk. Yrd., Abant İzzet Baysal Üni.): Almanya, İspanya, Dubai ve Türkiye’de ki Aşçıların Gıda Güvenliği İle İlgili Bilgi Düzeyleri
ü  Öğr. Elm. Uğur GÖMEÇ (Holiday Inn BURSA Mutfak Şefi-Uludağ Üni.): Şeflerin Yeni Nesil Aşçılardan Beklentileri
ü  Gürsel KELEŞ (Fish of North Restoranı Sahibi): Yemek Yarışmaları
ü  Öğr. Elm. Erkan KIYICIOĞLU (İstanbul Culinary İnstitue-Arel Üni.): Aşçılıkta Eğitimin Önemi
ü  Öğr. Gör. İhsan KAZKONDU ( Bülent Ecevit Üni.): Aşçılık Eğitimindeki Yeni Eğilimler
ü  Umut EYİOĞLU (Den Cafe Restoran Mutfak Şefi): Mutfak Yönetimi
ü  Öğr. Gör. Adem ARMAN (Afyon Kocatepe Üniversitesi): Mengen Aşçılık Okulu Mezunlarının Sektördeki Durumu
 







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Çıraklık/Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik