Ege Yemekleri ve Mutfak Kültürü İçin Kaynakça
Zaman
zaman tematik kaynakçalar talep edilen e-postalar alıyorum. “Şu bilgilere
nereden ulaşabiliriz?”, “şu konuyla ilgili tarifler nerede vardır?”, “şu
bölgenin yemekleri üzerine hangi kitapları önerirsiniz?” gibisinden. Bende
elimden ve zihnimden geldiğince önerilerde bulunur, detaylıca yazarım. Ancak
düşündüm ki bunları sizlerle de paylaşsam güzel ve faydalı olacak. En çok talep
edilen Ege konuları olunca ilk paylaşımı da bu yönde yapıyorum ve aşağıya bu
konuyla ilgili bir kaynakça yazıyorum.
Lezzetler!
1.
Afyon Karahisar Mutfağı, Afyon Kocatepe Üniversitesi (Yayına Haz.), Afyon
Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı, Yayın no: 10
2.
Ege Bölgesi Yemekleri, Nevin Halıcı, Ankara Güven Matbaası
3.
Ege Mutfağı, Metin Gümüş, Kar Yayınları
4.
Ege Mutfağı: doğası, otları ve ot yemekleriyle Bodrum, Edibe Berk, Troya
Yayıncılık
5.
Egeli Doktorun Mutfağı, Fedon Alexander Lindberg, Çev: Aycan Türk, Dharma
Yayınları
6.
Girit Yemekleri "Bir Ege Lezzeti", Asuman Burgucuk-Ayşe İpek
Uraz, Karakutu Yayıncılık
7.
Giritli Türklerin Mutfağından Ot ve Sebze Yemekleri, Şerife
Tunçgenç-Mustafa Tunçgenç, Türkiye İş Bankası Yayınları
8.
Kızınız Defneyi, Oğlumuz İskorpite: Ege Pazarlarından Lezzetlerle
Yaratıcı Yemekler, Didem Şenol, Yapı Kredi Yayınları
9.
Kuzeyden Güneye Doğudan Batıya Yöresel Mutfağımız, Deniz Gürsoy, Oğlak
Yayınları
10.
Mavi Turkuaz : Ege'den Akdeniz'e Kıyıların Efsanesi, Sadun Boro, Şadan
Gökovalı, Gökçen Adar, Teb
11.
Nedim Atilla’nın kişisel internet sayfası: www.nedimatilla.org
12.
Tarihten Günümüze İzmir Mutfağı, Nedim Atilla, İzmir Büyükşehir
Belediyesi Yayınları
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler...