Geleneksel Mutfak Ekibi

Aşçıların yerli ve yabancı, işlerde başarılı olmaları için yabancı dil bilgisi oldukça önemli. Tabi bu yabancı dil bilgisinin mesleki ağırlıklı olması çok daha önemli. Pişirme yöntemleri, hazırlama şekilleri, doğrama teknikleri, yiyecek içecek alanları, kariyer imkânları, vs...
Bugün elimizde basit bir anahtar olabilecek "Geleneksel Mutfak Ekibi"ni Fransızca, İngilizce ve Türkçe karşılıklı olarak veriyorum. Bu listeyi detaylandırmak veya sadeleştirmek, yiyecek içecek işletmesine göre şekillendirmek tabiki mümkün. Mutfak ekibinin unvan dağılımı genel itibariyle buna benzer şekilde olduğu için zihnimizde tutmamız işimize yarayacaktır...


Fransızca
İngilizce
Türkçe
Chef de Cuisine
Executive Chef
Aşçı başı
Sous Chef
“Under” Chef
Aşçı başı yardımcısı
Chefs de Partie
Line or Station Chef
Kısım şefi
Saucier
Sauce Cook
Sos şefi
Poissonier
Fish Cook
Balık şefi
Grillardin
Grill Cook
Izgara şefi
Friturier
Fry Cook
Kızartmalar şefi
Rotisseur
Roast Cook
Kebaplar, fırın yemekleri şefi
Entremetier
Vegetable Cook
Sebze şefi
Potager
Soup Cook
Çorba şefi
Tournant
Swing Cook
Joker şef (değişim aşçısı)
Garde Manger
Pantry Chef
Soğuk şefi
Patissier
Pastry Chef
Pastane şefi
Boucher
Butcher
Kasap

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Çıraklık/Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik