Mutfak Dünyamızdan Yeni Haberler

Gün geçtikçe yeme-içme üzerine yenilikler artıyor, hatta öyle ki gerçekleşen birçok etkinliğe yetişmek mümkün bile olmuyor. Yeni kitaplar, restoranlar, kurslar, akımlar, araştırma ve uygulama merkezleri, okullar, vs vs…
Bugün sizlere; son günlerde dikkatimi çeken birkaç haberi iletmek istedim.  
Ne kadar güzel ki; Gaziantep’te alanımız adına harikulade uygulamalar, yatırımlar, atılımlar oluyor. Öyle ki, bu durum hem üniversite, hem dernekler hem de belediye gibi idari makamlarca özenle ele alınıyor. Daha önceden yaptıklarının üzerine şimdi de; gastronominin akademik olarak araştırılıp geliştirilmesi için “Mutfak Sanatları Akademisi” kuruyorlar[1]. Ne mutlu! Darısı diğer illerimizin başına… 
İkinci güzel haberimiz ise Manavgat hakkında. Manavgat Aşçılar Derneği üyeleri, köyleri tek tek gezerek topladıkları tarifleri bir araya getirerek, kültürlerini kayıt altına alacaklar ve bunu kitap halinde toplumla paylaşacaklar[2]. Herkes sadece büyükannesinin tariflerini kaydetse, harika bir hazinemiz olurdu. Keşke halk kültürü ve yemekleri daha fazla önemsense ve geleceğe mirasımız misli misli olsa… Tebrikler, ellerine ve zihinlerine sağlık! 
Bahsedeceğim son haber ise ülkemiz dışından. Hepimizin bildiği üzere farklı akımlar ve dikkat çekici konseptler çoğu zaman fazlaca rağbet görür. Bu görüşe paralel olsa gerek Danimarkalı mutfak şefi Thomas Rode Andersen, taş devri temalı bir menü ve restoran açmış[3]. Bu restoranda nişasta, şeker gibi işlenmiş gıdalar olamayacak ancak hızlı yenilebilecek, devre uygun yemekler olacakmış. Bakalım nasıl olacak!...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Çıraklık/Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik