Hem Türkümü Söylerim Hem de Güzel Yemek Yaparım!

Mevsim balık mevsimi olup bizlerde İstanbul’da olunca balık yemeden durulmaz tabiî ki. Üstat Nevin Halıcı’nın tavsiyesi ile Asmalımescit’te, Mavi Melek Restoranda hârika bir hamsi tava yedik.
Balıklar, İstanbul’un konumu avantajı ile oldukça taze idi ama pişiren ustanın da mahareti görmezden gelinemezdi. Nitekim hamsiyi tam kıvamında pişirilmiş, hem de çıtır çıtır; yakmadan güzel bir renk ile her yerde yiyebilmek pek mümkün değil. Bu lezzetin mutfağında genç usta Emin Öner’in olduğunu öğreniyorum. Biraz sohbet edince kendisinin ayrıca, profesyonel olarak türkü söylediğini duyunca oldukça seviniyorum.
Çünkü sanatçı insan her zaman güzelin peşinde olduğundan; elinin değdiğinin, gözünün gördüğünün, kısaca hissettiklerinin de güzel olmasını istiyor. Güzel-lezzetli işlerde yer almaktan mutluluk duyuyor… Bunun bir örneğini daha görmek insanı mutlu ediyor.
Sizlerinde, gecesi-gündüzü bambaşka güzellikte ve lezzetlerde olan Asmalımescit’e kesinlikle uğramasını tavsiye ediyorum. Hatta belki uğramışken Mavi Melek’te de balık yersiniz.
Erişim bilgilerine internet sitelerinden ulaşabilirsiniz: http://www.restaurantmavimelek.com/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Çıraklık/Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik