Çibörek ve Kımız


Eskişehir denilince akla ilk gelen yemek tabiî ki çibörek. Ve bu çiböreği de usulûne uygun, gayet lezzetli bir şekilde yapan nadir restoranlardan birisi de “Kırım Çibörekçisi”. Zaten kalite böyle olmasaydı, pek de kalabalık olmayan bir bölgede, sanırım bu kadar yoğun iş yapamazdı.


Kırımı özel kılan bir diğer şey ise ellerinde sürekli fermente kısrak sütü, yani “kımız” bulundurmaları. İstediğinizde, sıcacık önünüze gelen çiböreklerin yanında kımız da içebiliyorsunuz. Haliyle burada yediğiniz ve içtiğiniz gerçekten özel oluyor. Ayrıca burada çibörek hamurları da oldukça ince ve eşit açılıyor, yeterli iç konulduktan sonra kapatılıp muntazamca kesiliyor ve son olarak da kızgın temiz yağda, hamura yağ çektirmeden ve patlatmadan kızartılıyor. Sonuç enfes oluyor; iştahla yenilebiliyor. Ve yanında getirdikleri hafif acılı domates sos da oldukça yakışıyor.


Erişim bilgileri: Kırım Çibörekçisi, Atalar Cad. Nu: 20/A Eskişehir, Tel: 0090 222 234 9971

Yorumlar

  1. Osman..Tadını merak ediyorum..yok yok deliriyorum..kımız ve çibörek ikisininde gerçektadlarını eskişehirde tatmak güzel olsa gerek..afiyetolsun sana darısı başımıza :)

    YanıtlaSil
  2. Tabiki Yusuf'cum, Eskişehir'e geldiğinde tabiki tadarız.
    ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kımız satışı devam ediyomu ve fiyatı ne kadar

      Sil
  3. kımız fiyatı ne kadar abi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, fiyatını hatırlamıyorum ama meşrubat fiyatları kadardı en son gidişimde. Bence halen üretimi devam ediyordur ve satışı da olacaktır.

      Sil

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Çıraklık/Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik