Uslubiber





Ne güzel söylemiş Maraşlılar, karabibere “uslubiber” diyerek. Katıldığı her şeye ayrı bir lezzet katarak, yerli yerine getiren, tabiri caizse uslandıran karabibere bu ismi vermek çok yerinde olmuş doğrusu… Çorbalardan, et yemeklerine; pirinçlilerden, bulgurlulara; salatalardan, mezelere hep listededir. Baharat raflarında ve yemek masalarında hemen tuzun yanında hiç eksik olmaz; kahvaltıdan akşam yemeğine hemen her öğünde kullanılır uslubiber. Çok tüketildiği için kolay da bulunur; hemen mahalle bakkalından veya haftalık mahalle pazarından; hiç olmadı aktarlardan veya marketlerden temin etmek kolaydır.

Asırlardır tüketildiği bilinen uslubiberin, bileşimdeki birçok madde sayesinde verdiği lezzet haricinde, sağlığımıza da iyi geldiği bilinmekte! Özellikle solunum yolları rahatsızlıklarında günlük alınımına özen gösterilmesi öneriliyor. Artık bizlere de bol bol tüketmek kalıyor…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Çıraklık/Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik