Meyveli Yaş Pasta
Merhabalar,
Gelen talepler üzerine bugün bir meyveli yaş pasta tarifi veriyorum; doğum günleri, kutlamalar veya gelecekte lezzetle anılacak diğer anlarınız için…
Güzel günler, afiyetler diliyorum!
Pandispanya:
• 10 adet yumurta (~500 g)
• 2,5 su bardağı pudra şekeri (~300 g)
• 2+1/4 su bardağı un (~250 g)
• 1 paket vanilya
• 3 yemek kaşığı çekilmiş badem (~50 g)
• Biraz sıvı yağ
Hazırlanışı
• Yumurtaları ortası çukur kaplara ak ve sarı olarak ayırın. Pudra şekerinin çoğunluğu akında olacak şekilde tek yöne düzenli olarak çırpın.
• Krema gibi koyu bir kıvam alınca tek kapta birleştirin ve diğer malzemelerle birlikte karıştırın (çok fazla değil, fom* sönmemeli).
• Yağlanmış kalıba dökün ve 175 °C’de 30-40 dk pişirin (iyice kabarana kadar kesinlikle fırının kapağını açmayın). (Batırdığınız bir kürdana hamur bulaşmadan çıkıyorsa yeterince pişmiştir.)
• Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin ve düz-uzun bir bıçak ile yatay iki parçaya bölün, çok fazla tepeleşme oluştuysa tıraşlayın ve bu şekilde kullanın.
* Yumurta akının çırpılarak normal hacminin 8-10 katı kabarmış hali.
Krema:
• 2 çay bardağı toz şeker (~200 g)
• 3 su bardağı süt (~660 ml)
• 3 yemek kaşığı un (~45 g)
• 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı (~30 g)
• ½ paket vanilya
Hazırlanışı
• Şeker, süt ve unu orta hararetli ısıda çırpma teli ile sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
• Tereyağı ve vanilyayı ekleyin bir iki taşım daha karıştırıp altını kapatın.
Krem Şanti (Sade):
• 1 su bardağı sıvı krema (~220 ml)
• 1 çay bardağı pudra şekeri (~80 g) (isteğe göre azaltıp çoğaltılabilir)
Hazırlanışı
• Ortası çukur bir kapta krema ve pudra şekerini tek yönde düzenli olarak çırpın.
• Koyu bir kıvam elde edince kullanın (Bir kaşığa aldığınızda ters çevirdiğiniz vakit düşmüyor ise istendik kıvamdadır).
Meyveli Yaş Pasta:
• Bir çay bardağı vişne suyu (~100 ml) (portakal, limon, vb sular da olabilir)
• Muz, kivi, çilek, portakal (~istenilen meyveler)
• Pandispanya
• Krema
• Krem şanti
Hazırlanışı
• Yatay kesilmiş pandispanyanın iç kısımlarını meyve suyu ile nemlendirin.
• Alt pandispanyaya ince bir kat krema yayın.
• İnce doğranmış meyveleri homojen bir şekilde yerleştirin.
• Üzerine krema ile kaplayın.
• Üst pandispanyayı kapayın.
• Düzgün yüzeyli bir palet, spatula vb ile krem şantiyle pastayı kaplayın.
• Meyveler ve yenilebilir cisimlerle zevkinize göre süsleyin.
• Şanti torbası yardımı ile kalan krem şantiyi şekiller vererek sıkın.
• En az 1 saat serin bir yerde soğuduktan sonra servis edin…
Gelen talepler üzerine bugün bir meyveli yaş pasta tarifi veriyorum; doğum günleri, kutlamalar veya gelecekte lezzetle anılacak diğer anlarınız için…
Güzel günler, afiyetler diliyorum!
Pandispanya:
• 10 adet yumurta (~500 g)
• 2,5 su bardağı pudra şekeri (~300 g)
• 2+1/4 su bardağı un (~250 g)
• 1 paket vanilya
• 3 yemek kaşığı çekilmiş badem (~50 g)
• Biraz sıvı yağ
Hazırlanışı
• Yumurtaları ortası çukur kaplara ak ve sarı olarak ayırın. Pudra şekerinin çoğunluğu akında olacak şekilde tek yöne düzenli olarak çırpın.
• Krema gibi koyu bir kıvam alınca tek kapta birleştirin ve diğer malzemelerle birlikte karıştırın (çok fazla değil, fom* sönmemeli).
• Yağlanmış kalıba dökün ve 175 °C’de 30-40 dk pişirin (iyice kabarana kadar kesinlikle fırının kapağını açmayın). (Batırdığınız bir kürdana hamur bulaşmadan çıkıyorsa yeterince pişmiştir.)
• Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin ve düz-uzun bir bıçak ile yatay iki parçaya bölün, çok fazla tepeleşme oluştuysa tıraşlayın ve bu şekilde kullanın.
* Yumurta akının çırpılarak normal hacminin 8-10 katı kabarmış hali.
Krema:
• 2 çay bardağı toz şeker (~200 g)
• 3 su bardağı süt (~660 ml)
• 3 yemek kaşığı un (~45 g)
• 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı (~30 g)
• ½ paket vanilya
Hazırlanışı
• Şeker, süt ve unu orta hararetli ısıda çırpma teli ile sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
• Tereyağı ve vanilyayı ekleyin bir iki taşım daha karıştırıp altını kapatın.
Krem Şanti (Sade):
• 1 su bardağı sıvı krema (~220 ml)
• 1 çay bardağı pudra şekeri (~80 g) (isteğe göre azaltıp çoğaltılabilir)
Hazırlanışı
• Ortası çukur bir kapta krema ve pudra şekerini tek yönde düzenli olarak çırpın.
• Koyu bir kıvam elde edince kullanın (Bir kaşığa aldığınızda ters çevirdiğiniz vakit düşmüyor ise istendik kıvamdadır).
Meyveli Yaş Pasta:
• Bir çay bardağı vişne suyu (~100 ml) (portakal, limon, vb sular da olabilir)
• Muz, kivi, çilek, portakal (~istenilen meyveler)
• Pandispanya
• Krema
• Krem şanti
Hazırlanışı
• Yatay kesilmiş pandispanyanın iç kısımlarını meyve suyu ile nemlendirin.
• Alt pandispanyaya ince bir kat krema yayın.
• İnce doğranmış meyveleri homojen bir şekilde yerleştirin.
• Üzerine krema ile kaplayın.
• Üst pandispanyayı kapayın.
• Düzgün yüzeyli bir palet, spatula vb ile krem şantiyle pastayı kaplayın.
• Meyveler ve yenilebilir cisimlerle zevkinize göre süsleyin.
• Şanti torbası yardımı ile kalan krem şantiyi şekiller vererek sıkın.
• En az 1 saat serin bir yerde soğuduktan sonra servis edin…
osman bey düzeltme için teşekkürler gerçekten gözden kaçmış bir rakam. saolun.
YanıtlaSilsaygılarımla.
Ne demek; paylaşılan bilgi fayda sağlıyor ve böyle böyle doğruya ulaşıyoruz işte.
YanıtlaSilSöz konusu kolesterol olunca bayağı fark yaratıyor.
Kolaylıklar, leziz günler diliyorum.