Sakatat

İşkembe, kelle, paça;
mideye en güzel cila.
Ciğer, böbrek, beyin, dil;
pamuk ola, soğan ve maydanoz da yanında...
Kokoreç, baharatlı bir tat,
Sıhhat verir sakatat,
birini yiyen diğerine mutat...
27 Kasım 2008
OG
Kimisine çok itici gelse ve ağzına bile sürmek, yüzünü bile görmek istemesede;
Orta Asya'dan beri mutfağımızın ayrılmaz bir parçasıdır sakatat.
Kimi zaman kahvaltılarda tüketilmiş, kimi zaman hastalara şifa niyenitine verilmiş; kimisi ayılmak için, diğeri de bayılmak için yemiş ve de yiyecekmiş, ömrü oldukça...
Renkli mutfağımızın bu değişik tonlarınında korkmadan tüketilmesini, en azından bir kaç kez denenmesini tavsiye ediyorum; eminim devamı gelecektir... (Korkan, uzak duranlar için:)
Görüşmek üzere, lezzetle!

Yorumlar

  1. Sakatat ürünü insanlar için en faydalı besinleri içeren gıda dır insanoğlu için vazgeçilmez nimetlerdir güvenilir yerleri bulmak lazım malum ithal vs bir çok tedarikçi var piyasa da.

    YanıtlaSil
  2. Sakatat ürünleri insanlara en faydalı bağışıklık güçlendirici mineral vitamin protein her türlü kazandirir güçlendirir vazgeçilmez nimetlerdir kıymetini bilmeliyiz


    http://toptansakatatciger.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri

Bir Aşçının Temel Özellikleri

Çıraklık/Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik